Lena Philipssons panikändring efter SVT:s krav

Lena Philipssons panikändring efter SVT:s krav

Under måndagskvällen intog Lena Philipsson Sollidenscenen på Skansen. Inför spelningen tvingades hon dock göra ändringar – för att hennes konsert skulle rymmas inom SVT:s ramar.
Allt om Lena Philipsson
Slå på ljud

Det har varit en något annorlunda säsong av Allsång på Skansen. Ett av de mest folkliga programmen som finns i det här landet har tvingats göra en hel del ändringar för att förhålla sig till Folkhälsomyndighetens rekommendationer till följd av den fortsatt rådande coronapandemin.

En av dessa är naturligtvis att publiken fått se allsången på tv istället för att sitta i bänkraderna framför den smått legendariska scenen.

Sedan 2016 är det populära Sanna Nielsen som leder programmet, och det gör hon också i år. Trots att publiken inte är med på samma sätt så fortsätter artisterna att dyka upp och förgylla måndagskvällarna. I år har till exempel Eva Dahlgren, Miss Li och Nisse Hellberg gästat.

Under säsongens näst sista kväll kom stjärnskottet Victor Leksell, Andreas Weise och Rhys för att hälsa på. Det gjorde även Lena Philipsson som dessutom stannade kvar för att hålla sin konster efter det ordinarie programmet.

Sedan 2012 har SVT nämligen arbetat med konceptet Allsångsscenen är din, vilket innebär att en artist eller ett band får ta över Sollidenscenen för en kväll.

Först ut av alla artister var Tomas Ledin, som sedan följdes av Håkan Hellström 2013, Laleh 2014 och Alcazar 2015. Därefter har Orup, Lisa Nilsson, Bo Kaspers orkester uppträtt och förra sommaren var det Miriam Bryants tur.

Tryckte in ansiktet i klänningarna och sjöng

Och i år var det alltså schlagerstjärnan Lena Philipsson som fick äran. Precis som Allsång på Skansen blev hennes spelning annorlunda jämfört med tidigare års upplagor, något som hennes följare har sörjt.

Och jag som skulle gett min vänstra arm för att fått se dig live,.Kommer sitta som klistrad . Sittdansande med parasolldrink. Ge oss lite 80tal”, har ett Lena PH-fan till skrivit tidigare, till exempel.

Förberedelserna har naturligtvis pågått en längre tid inför konserten. Det är en resa som hennes följare fått hänga med på. I ett klipp på Lena Philipssons Instagram syns sångerskan trycka in ansiktet i sina färgsprakande klänningar medan hon sjunger på klassikern Kärleken är evig, som kom på andraplats i Melodifestivalen 1986.

Försöker skona min grannar så gott det går”, skriver Lena Philipsson om klippet.

Hon var laddad och redo för en kanontimme, med andra ord. Men visst har det funnits vissa bekymmer för Lena PH inför konserten.

Panikändringen innan spelningen

I ett inlägg bara några dagar innan berättar hon att hennes tänkta program var för långt för SVT – och att hon tvingades korta ner det hela.

Jodå… 62 minuter, vi måste stryka 3”, skriver hon.

Även om det var för långt för SVT verkar det inte som att tittarna hade klagat.

Nej kör på. Hade det varit sport hade det inte ströks något som helst. Varken förr el senare”, skriver en person.

Ingen märker det. Låter extra spännande skulle Lill-Babs ha sagt…”, menar en annan och en tredje frågar:  ”Viken låt/låtar måste du stryka?”.

Hur som helst verkade det som att Lena Philipsson lyckades kapa de tre minuterna.

FRÅN FÖRSTASIDAN