LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif Mannerström tar avstånd från Sveriges mästerkock – vägrar visa sig igen

10 apr, 2024 
Leif Mannerström har hoppat av sin plats som jurymedlem i Sveriges mästerkock och han kommer inte göra någon comeback.
Nu berättar han varför.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?Brand logo
Konstiga smakkombinationer – Hur bra smaklökar har Sveriges mästerkock-profilerna?

Finalen i Sveriges mästerkock närmar sig med stormsteg och i kvällens avsnitt står två finalplatser på spel. De som gör upp om detta är Josefine Freij, 40, Tess Medina, 29, och Hedvig Henrekson, 29.

Något som är extra speciellt för den här säsongen är att jurymedlemmen Mischa Billing, 58, firar 10-årsjubileum i juryn! Med andra ord har hon varit med länge och därmed haft jury-legender som Markus Aujalay, 52, och Leif Mannerström, 84, vid sin sida.

Därför saknas Markus och Leif i Sveriges mästerkock

Men varken Markus eller Leif kommer troligtvis komma tillbaka till "Mästerkocken". Markus berättade nyligen för Hänt hur han ser på saken.

– Det är väl inte mitt beslut bara utan då ska ju TV4 också tycka att jag ska vara med igen. Men alltså, det kan man aldrig veta och rent krasst kan man ju säga att jag inte egentligen har några kommentarer kring programmet, säger Markus till Hänt.

leif mannerström, markus aujalay, mischa billing
FOTO: Pär Bäckstrand/TV4

Därför vill inte Leif Mannerström tillbaka till Mästerkocken

För Leif finns programmet dock inte på agendan alls. Han är klar med det där nu.

Annons

– Alltså det var såhär; att jag höll ju på med det där i tolv år. Då bodde jag på hotell, ett jättefint hotell, och trivdes jättebra på alla sätt och vis. Men det var att bo i Stockholm hela höstarna, jag gillar ju Stockholm, jag kommer därifrån från början. Men ändå så tyckte jag liksom att "nej jag vill leva ett annat liv än att bo 3-4 månader i Stockholm". Man åker upp varje måndag morgon och kommer hem sent fredag kväll. Det var lite too much alltså, säger han till Hänt.

Med andra ord finns det nog ingen chans för tittarna att få se Leif göra en comeback, som han tidigare gjort i VIP-versionen.

Har du lagt tv-karriären bakom dig nu?

– Ja eller nej det kan ju hända att det kommer en och annan förfrågan, det har det ju gjort. Men jag har tackat nej till en del och jag tror att jag inte varit med i något mer sedan jag slutade där, säger Leif.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Annons