ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif-Ivan Karlsson försvann helt från rampljuset – lämnade landet efter kampen

24 nov, 2023 
Leif Ivan
Leif-Ivan Karlsson försvann helt från rampljuset efter tiden i rutan.
I en intervju med Hänt berättar han nu hur han lever idag och varför hela familjen ångrar sin tv-medverkan.
– Ska jag vara ärlig så är det nog det dummaste jag har gjort i mitt liv, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp horaBrand logo
Filip Bergs nostalgitripp – roliga minnet från Hipp hipp hora

Leif-Ivan Karlsson, 63, blev känd som miljardären i tv-serierna Svenska miljonärer och Karlssons. Superentreprenören var inte rädd för att sticka ut hakan och blev en tv-figur som fick motta både ris och ros. I realityshowen Karlssons fick vi följa Leif-Ivan och hans familj under en vardag som skilde sig långt från många andras.

Så lever Leif-Ivan Karlsson idag – livet i Florida med hustrun efter svåra sjukdomskampen

Sedan flera år tillbaka har Leif-Ivan försvunnit från rampljuset men Hänt har nu fått ett snack med honom och så här lever han idag.

– Jag mår toppen för jag bor i Florida för 39:de vintern i rad, säger Leif-Ivan.

Det visar sig vara Leif-Ivans hälsa som lett till att han och hustrun Susanne tagit beslutet att bo på varmare breddgrader under vinterhalvåret.

Annons

– Det har att göra med att jag behöver vara i värmen för jag har artros i knäna och så har jag haft hjärtproblem. Då ska man inte vara i kylan på vintern, så det är för hälsans skull främst. Nu har jag ju inte provat en enda vinter men jag kände direkt innan vi åkte att det är sämre i knäna när det är kallt. Och då var det inte ens så kallt.

Leif-Ivan har även haft flertal hjärtinfarkter. Problemen med hjärtat började redan långt innan familjen spelade in programmet.

– Det är bättre och det är för att jag stressar mindre i livet. Det var redan när jag var 39 år som jag fick min första hjärtinfarkt och de fick ta ut hjärtat. Det var så trångt så de gjorde en bypassoperation och sen har det hänt några gånger till. Men jag lever ju så det är inget att gnälla över, säger Leif-Ivan.

– Det är ju känt att man kan får problem med kärlkramp om man är hjärtsjuk och är i kylan men här mår jag jättebra. Vi båda mår toppen.

Leif-Ivan och Susanne
Foto: TT

Familjens stora ånger: ”Det dummaste jag har gjort i mitt liv.”

På hemmaplan har paret kvar den enorma lyxvillan som ligger i Tullinge utanför Stockholm och egentligen är Leif-Ivans liv sig rätt likt.

Annons

– En gång superentreprenör, alltid superentreprenör. Jag jobbar med en massa rackans saker. Det är det jag håller på med mest under sommarhalvåret är vårat museum. World of classics är familjen stolthet, vi alla jobbar med det. Det är jättepopulärt och känt i hela världen idag.

Någon mer tv-medverkan ser det dessvärre inte ut att bli i framtiden. Leif-Ivan saknar nämligen inte att dela med sig av sitt liv till svenska folket.

– Ska jag vara ärlig så är det nog det dummaste jag har gjort i mitt liv. Det har blivit så mycket negativt och blivit så mycket jante-problem som har skapats från tv-programmet. Hela familjen ångrar att vi gjorde det där.

Leif-Ivan förklarar att det är bra med hela familjen och att han idag har tre barnbarn. Hans dotter Angelica Karlsson, 35, blev mamma för snart sju år sedan och att barnbarnen betyder mycket råder inga tvivel kring.

– Jag var arbetsnarkoman förr och då hinner man ju inte riktigt med sina egna barn men nu hinner jag mer med barnbarnen, säger Leif-Ivan.

Familjen Karlsson
Hela familjen Karlsson. Foto: TT

FOTO: TT

Annons