Artikeln innehåller reklamlänkar

Leif-Ivan Karlsson lämnar lyxlivet: "Lever på lånad tid"

Leif-Ivan Karlsson bor i husbil efter sjukdomen

I somras drabbades Leif-Ivan Karlsson av sin sjätte hjärtinfarkt. Han fruktar för sitt liv och säljer lyxvillan i Tullinge.

Leif-Ivan Karlsson, 58,känd från TV3-serien ”Familjen Karlsson”, säljer sin lyxvilla Örnberget i Tullinge. Utropspriset är satt till 49 miljoner kronor. Huset har fyra våningar, är på 700 kvadratmeter fördelat på 22 rum med salong, matsal, vardagsrum, bibliotek, kontor, sovrum, fyra badrum och två spaavdelningar. Dessutom har den blivande ägaren möjlighet att njuta av en utsikt över en konstgjord sjö med ett vattenfall.

Leif-Ivan och hans hustru Susanne Karlsson, 53, har bott i lyxvillan i i 20 år, men tog beslutet att sälja den efter att Leif drabbats av en sjätte hjärtinfarkt.

– Min senaste hjärtinfarkt fick jag här mitt i somras tyvärr. Jag lever på lånad tid och bränner ljuset i båda ändar. Jag kör alldeles för hårt men det är svårt att backa när garaget följer med, säger den välbärgade entreprenören till Expressen.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Han förklarar:

– När du ligger på dödsbädden och inte vet om du ska klara dig, då får du andra tankar på vad du ska göra och inte.

Då han drabbades av den senaste hjärtinfarkten berättade dottern Angelica Karlsson, 28, som själv är renlevnadsmänniska för Hänt:

– Jag blir ledsen och frustrerad. Jag älskar honom och jag är väldigt känslig som person. Förr tog jag illa vid mig, men nu har jag insett att jag gjort allt jag kunnat för att försöka påverka honom i positiv riktning.

En stor anledning till att Leif-Ivan nu vill bo mindre är att han vill slippa trappor eftersom han har problem med knäna. Helst skulle han och Susanne vilja hitta en mindre enplansvilla på cirka 100 kvadratmeter med sjötomt i närheten av Mariefred och Strängnäs där barnen och barnbarnen finns. Fram till att de har skaffat sig en ny fast bostad kommer de dock bo i sin husbuss.

Den som köper Karlssons lyxvilla får med sig alla möbler, inklusive baren med all sprit. Även samlingen av olika prydnadsänglar och örnar ingår. Jukeboxen kommer de dock ta med sig eftersom Leif-Ivan älskar den och inte vill leva utan den.

– Vi lämnar till och med möblerna med äkta bladguld, de som bara har beställts av mig och Saddam Hussein i hela världen, säger Leif-Ivan stolt.

Men det är inte bara boytan, lyxen och allt det överdådiga som v-profilen drar ner på. Dessutom har han börjat tänka på sin hälsa allt mer. Leif-Ivan har redan gått ner sex kilo i vikt efter att han dragit ner alkoholintaget till hälften och börjat äta nyttigare.

Leif-Ivan Karlsson och Susanne Karlsson TV3 Pressevent på Scandic Continental,

Leif-Ivan Karlsson och Susanne Karlsson ställer upp på pressbilder

Susanne Karlsson och Leif-Ivan Karlsson på Sverigefinalen av Mr & Miss Universum

4.07572287 Axwell, Axel Hedfors. Röd Panda.Säsongspremiär på Kolmården, Kolmården. 2018-05-01© Charlotte Brunzell / IBL BildbyråIBL

Familjen Karlsson - Angelica Karlsson med pojkvän Alexander Råland, Tony Karlsson, Pierre Karlsson, Susanne Karlsson, Leif-Ivan Karlsson

LÄS OCKSÅ: Leif-Ivan drabbad av ny hjärtinfarkt – dotterns ilska

LÄS OCKSÅ: Tv3-profilen Leif-Ivan Karlssons ord efter dottern Angelicas uppbrott: ”Inte rätt”

 

FRÅN FÖRSTASIDAN