Leif GW:s livsförändring efter frånvaron i Nyhetsmorgon

Leif GW Persson
Leif GW Persson har sedan i mars stoppats från att medverka på plats i TV4:s Nyhetsmorgon.
Istället har han deltagit genom en videolänk ifrån sitt hem, där han suttit i karantän.
Men nu visar det sig att kriminologen har nya planer för framtiden.
Annons

Kriminologen Leif GW Persson, 74, är en folkkär TV4-profil som ofta syns i fler av kanalens program. Han gästar regelbundet Nyhetsmorgon och har under två års tid tillsammans med Jenny Strömstedt även hållit i TV4-programmet Brottsjournalen.

Annons

Nyligen meddelade dock kriminologen att han bestämt sig för att hoppa av sitt uppdrag i det sistnämnda tv-programmet. Han menade att det var dags att lämna när han var på topp.

– Man ska inte hålla på med saker för länge, sa han till P4 Extra då han avslöjade nyheten.

Annons

Plötsliga frånvaron efter familjens krav

Med en ålder på 75 år tillhör Leif GW Persson en riskgrupp under den pandemi som pågår i världen. Detta har resulterat i att han under de senaste veckorna inte funnits på plats i TV4:s lokaler, utan istället medverkat genom en videolänk, hemifrån soffan.

När Leifs familj, i mitten på mars, hade fått honom att sätta sig i frivillig karantän, visade det sig att beslutet om den stoppade tv-medverkan inte var något som han var allt förtjust i. Men för familjens skull har han ändå valt att avstå från sin fysiska programmedverkan tillsvidare.

– Det är inte så att jag är dålig utan min omhändertagande omgivning som sagt åt mig att jag inte ska träffa någon och nu sitter jag här, sa han i Nyhetsmorgon då.

Stora förändringen för framtiden

Nu visar det sig att Leif GW Persson har tagit ett nytt beslut för sin framtid i tv-rutan. Han har nämligen gjort en stor förändring och förflyttat sig ut till landet i Sörmland, där han framöver kommer att göra sina videosändningar ifrån.

Annons

– Nu har vi flyttat från stan till gården på landet. Där jag bor, fortfarande i karantän, men gården på landet ligger inom det tillåtna resetillståndet, på en timme från lägenheten i stan. Så vi har inte begått några olagligheter på vägen hit, förklarar Leif i ett nytt klipp i Nyhetsmorgon och fortsätter:

– Så här ska vi då tillbringa den närmsta tiden så länge som omständigheterna kräver. 

FOTO: Lotte Fernvall/TT/Olle Sporrong/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…