Leif GW:s nya besked om Nyhetsmorgon efter sjukskrivningen

Leif GW Persson i Nyhetsmorgon
Det är dags för semestertider och snart försvinner flera TV4-profiler från Nyhetsmorgon för lite välbehövlig ledighet. Nu berättar kriminologen Leif GW Persson om sina planer för sommaren.
Annons

Kriminologen Leif GW Persson, 74, är en folkkär TV4-profil. Han syns regelbundet i Nyhetsmorgon och har under våren varit aktuell med GW:s mord. Det sistnämnda programmet har säsongsuppehåll för tillfället och inför att det sista avsnittet sändes på tv skrev fansen att de kommer sakna att se GW i ritan.

Annons

”Jag kommer att sakna GW jättemycket, men önskar honom en härlig och skön sommar med familjen”, skrev en person i en kommentar till ett inlägg på TV4:s Instagram-konto tidigare i år.

Men tittarna behöver inte sörja allt för mycket eftersom kriminologen fortfarande gästar Nyhetsmorgon med jämna mellanrum. I onsdags var han med i programmet och sammanfattade då brottsvåren.

Annons

– Har det hänt mycket tycker du? Har det varit en händelserik vår?, frågar programledare Jesper Börjesson, 48.

– Nej jag tycker inte det. Vi har sluppit de där mest spektakulära brotten och det är ju skönt, svarar Leif GW Persson.

Leif GW Perssons besked om sommaren i Nyhetsmorgon

Under inslaget, som visades på TV4 i onsdags, berättar GW att han kommer att fortsätta medverka i Nyhetsmorgon under hela sommaren, trots att flera andra kollegor tar ut längre semestrar.

– Vi går ju på semester snart men det gör inte du, du ska jobba hela sommaren, säger Jesper Börjessons parhäst Soraya Lavasani, 37.

Annons

– Jag tänkte det faktiskt. Dels har jag en del intressanta ärenden och i och med att Brottsjournalen inte kommer igång förrän i höst så tänkte jag att det är bra att jag finns på plats om poletten plötligt skulle trilla ner, säger Leif GW Persson.

Kriminologen var sjukskriven i fyra veckor under våren och återvände till Nyhetsmorgon i maj. När han var tillbaka i rutan berättade han att sjukhusvistelsen hade gått bra och att han nu mår bra igen.

– Bättre än när jag åkte dit, faktiskt. Och det är väl själva idén med att vistas där. Det är tråkigt att ligga på såna där ställen. Nu kör vi, sa Leif GW Persson i Nyhetsmorgon vid tillfället.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…