LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Leif GW Perssons fru får ingenting – blir utan miljonerna efter uppgörelsen

31 jan, 2024 
Leif GW Persson och frun
Leif GW Persson och Kim har varit gifta i över 20 år.
Hur skulle alla miljontals kronor fördelas om de gick skilda vägar?
Nu avslöjar Hänt hur makarnas äktenskapsförord ser ut!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilernaBrand logo
Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilerna

Leif GW Persson, 78, träffade sin Kim Persson, 66, redan på 90-talet. Det var på ett vernissage som det första mötet ägde rum och Kim var lite skeptisk till att gå på en andra dejt med kriminologen. Hon hade nämligen hört rykten om att han var en riktig tjejtjusare.

Sin tveksamhet till trots gick Kim med på att träffa Leif GW på en middag några dagar senare. Och resen är, som bekant, historia. Men deras kärlekssaga har inte riktigt varit en dans på rosor.

Därför skaffade Leif GW och hustrun Kim aldrig barn ihop

I en intervju med Hemmets journal har Leif berättat att hustrun har lämnat honom två gånger.

– Jag är ju knepig att vara med. Hon har problem med att jag kan vara tyst någon månad och sedan pratar konstant. Hon har stuckit när det blivit för knepigt, men då har jag kommit krypandes efter och bett om ursäkt, sa han då.

Kim har knappt synts i rampljuset alls genom åren men i december valde hon att göra en intervju med Aftonbladet. Hon förklarade då bland annat varför de aldrig skaffade några gemensamma barn. Hustrun har två barn sedan en tidigare relation och Leif GW har fyra.

Annons

– Jag hade blivit i stort sett ensam med ansvaret. Jag hör ju hur det var med Leifs yngsta dotter: han var i princip barnvakt någon gång och då satt hon och surade på tomten tills hennes mamma kom hem, sa Kim då.

Kim och Leif GW Perssons äktenskapsförord – så fördelas pengarna

Inga gemensamma barn alltså, men bröllop har det i alla fall blivit! Leif och Kim gifte sig 2003, vilket innebär att de förra året firade porslinsbröllop.

Hänt har nu tagit del av Leif GW Persson och Kim Perssons äktenskapsförord, som de skrev under våren 2003. I detta står det att makarna ska behålla alla egendomar som de förvärvat innan, under eller efter äktenskapet som sin enskilda egendom ifall de väljer att skilja sig.

Annons

Det finns inga tillägg till äktenskapsförordet, så som gåvobrev. Det betyder att de båda behåller de fastigheter och pengar som de själva tjänat in om de i framtiden skulle separera.

Alexander Mahmoud/DN/TT

Så mycket pengar tjänar Leif GW Persson

Hur mycket pengar finns det då i Persson-hemmet? Nyheter24 gick nyligen ut med just detta och kunde då avslöja att kriminologen hade en taxeringsinkomst på över 2,2 miljoner kronor 2019. Det blir en månadslön på 190 700 kronor.

Men det är inte de enda pengarna som kommer in. Leif GW:s aktiebolag har sedan 2020 haft en omsättning på runt 42 miljoner kronor och vinsten landar på nästan tio miljoner kronor.

Vad gör makarna då för pengarna? Det har TV4-profilen berättat för Svensk Damtidning.

– Till vardags lever jag väl ungefär som alla andra, men vill jag verkligen ha något så köper jag ju det. Jag blev till exempel väldigt förtjust i en tavla som kostade en halv miljon, och då köpte jag den, har Leif GW Persson sagt.

FOTO: Robert Eklund/TT

Annons