leif gw persson

Så mycket stålar tjänar Leif GW – otroliga beloppet: ”Förtjust”

Så mycket stålar tjänar Leif GW – otroliga beloppet: ”Förtjust”

Hur mycket stålar tjänar egentligen Leif GW Persson.
Nu avslöjas den folkkära profilens lön – och den är svinlande.
Kvinnan kör full – krockar in i lastbil
0:24

Efter reklamen: Kvinnan kör full – krockar in i lastbil

(0:24)

Slå på ljud

De flesta svenskar har en relation till den folkkära kriminologen Leif GW Persson, 77. Författaren brukar ge färgstarka kommentarer i allehanda tv-program, tidiningar, och morgonsoffor.

På Systembolaget kan man hitta vin av de flesta färger Leif GW:s nunna på. 77-åringen har minst sagt många järn i elden – samtidigt.

Hur mycket tjänar Leif GW Persson?

Men hur mycket stålar drar profilen in om året? Det har nyhetssajten Nyheter24 kartlagt. Och Leif GW är minst sagt inte fattig.

Leif GW Persson en taxeringsinkomst på över 2,2 miljoner kronor 2019, enligt sajten. I månaden blir det en månadslön på 190 700 kronor – som går att jämföra med medianlönen i Sverige, som ligger på 33 200 kronor.

Leif GW Persson ligger en god bit ovanför, kan man lugnt säga. Men det slutar inte där. För kriminologiprofessorn sitter inte mindre än två aktiebolag som sköter om författarens varumärke. Sedan 2020 har bolagen haft en omsättning på runt 42 miljoner kronor och vinsten landar på nästan 10 miljoner kronor.

I tillgångar har bolagen tillsammans otroliga 36,9 miljoner kronor. Inte dåligt för att sitta i morgonsoffor!

”Väldigt förtjust i en tavla …”

Till Svensk Damtidning har Leif GW Persson berättat vad han spenderar sina pengar på:

– Tja, till vardags lever jag väl ungefär som alla andra, men vill jag verkligen ha något så köper jag ju det. Jag blev till exempel väldigt förtjust i en tavla som kostade en halv miljon, och då köpte jag den.

– Och så tycker jag om att dricka riktigt gott vin, så det får kosta. Ofta finns det ju tyvärr en korrelation mellan pris och smak när det kommer till vin.

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN