LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif GW Persson äter 100 tabletter i veckan – allvarliga läget

01 jul, 2024 
Loke Westberg
Leif GW Persson
I en ny intervju berättar Leif GW Persson om sin försämrade hälsa.
Nuförtiden kan han knappt gå – och äter upp till 100 tabletter i veckan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Felix Herngren om flytten utomlands – barnen lämnade hemmaBrand logo
Felix Herngren om flytten utomlands – barnen lämnade hemma

I våras fyllde kändiskriminologen Leif GW Persson 79 år och det är ingen hemlighet att hans hälsa stadigt blir sämre med åren efter hans osunda leverne som ung.

– Idag är det som att släpa med sig en invalid. Jag kan knappt gå, det är 30, 40 år för sent, har GW tidigare sagt i en intervju med Allers.

Leif GW Perssons hustru Kim oroar sig för hälsan

Han har dessutom berättat att han hamnat på sjukhus på grund av sitt dåliga hjärta och att hans fru Kim Persson, 67, oroar sig väldigt mycket för hans hälsa.

– Hustrun oroar sig naturligtvis och det blir man ju inte lugnare av själv heller. Hon oroar sig för mig och jag oroar mig över att hon oroar sig. Circulus vitiosus, sa GW till Allers.

Men den älskade tv-profilen kämpar på och nyligen blev det klart att han kommer att återförenas med programledaren Camilla Kvartoft, 56, för SVT-programmet Veckan som har säsongsstart i höst.

De två har tidigare sällskapat i programmet Veckans brott innan Leif GW Persson tog klivet över till TV4 och blev kriminalexpert i Nyhetsmorgon.

Annons

Så många tabletter äter GW i veckan

Men bara för att GW är aktuell för ett helt nytt program i tv-rutan betyder det inte att hälsoproblemen är över. Tvärtom så märker han av sina skavanker kanske mer än någonsin.

I en ny intervju med Aftonbladet berättar han att han fortfarande knappt kan gå och tvingas medicinera sig rejält för att hälsans skull.

– Ja, det gör jag. Jag har en sådan där låda från Landstinget, där ligger det 12 tabletter för varje dag. Det blir 84. Men ibland måste jag ta några extra och då blir det ungefär 100 stycken, säger han till tidningen.

Förhoppningsvis kan den profilerade kriminologen krya på sig och visa sig från sin bästa sida när han och Camilla möter tittarna i höst.

FOTO: TT

Annons