Mauri Hermundssons ord om säsong 2 av Lego Masters Sverige

Lego Masters säsong 2

FOTO: Jakob Dahlström/TV4
Efter förra årets succé av Lego Masters Sverige står det nu klart att det blir en säsong 2!
För Hänt berättar programledaren Mauri Hermundsson om känslorna inför andra säsongen!
– Jag var inte så nöjd med min insats, berättar Mauri för Hänt.

I höstas hade Lego Masters för första gången premiär i Sverige på TV4. Programmet blev snabbt populärt och ledde till en succé.

Efter en spännande säsong stod det klart att vinnarna av Lego Masters Sverige 2020 var David Gustafsson och Rickard Stensby. Vad priset blev? En större mängd lego, och äran såklart!

Direkt efter att säsongsfinalen var över väcktes frågan om det kommer en säsong 2 av succén? TV4 svarar.

TV4:s svar om Lego Masters Sverige säsong 2

Blir det en säsong 2 av Lego Masters Sverige? Om det blir det, ska Mauri Hermundsson vara programledare som sist? Och kommer tv-tittarna få se mer av Lego-experten Magnus Göransson?

– Det stämmer att det blir en ny säsong av svenska Lego Masters och Mauri kommer att fortsätta som programledare. Han var fantastisk förra säsongen och vi är så glada att ha honom med, avslöjar Paulina L. Bånge, pressansvarig för Lego Masters Sverige, för Hänt. Hon fortsätter:

– Även Magnus kommer att fortsätta vara med i programmet i sin roll som brickmaster. Inspelningarna drar snart igång och programmet kommer att sändas i höst.

Mauri Hermundssons egna ord om fortsatta succén som programledare

En av Sveriges mest folkkära Youtubers Mauri Hermundsson axlade alltså rollen som programledare för den första säsongen av Lego Masters Sverige. Som allt annat han gör blev ju såklart även detta succé, det är dock något som Mauri själv inte riktigt håller med om. Programledaren var inte helt nöjd med sin insats i den första säsongen och ser fram emot en revansch och att göra ännu bättre ifrån sig i säsong 2.

– Jag var inte så nöjd med min insats i säsong ett trots allt. Den kan i alla fall bli bättre. Så det är dags för en liten revansch för mig!, berättar Mauri för Hänt i en intervju. Han fortsätter:

– Som programledare för ett så stort program som det ändå är, så måste man nog ha någon form av pondus och trygghet, som jag i någon mån saknade.

Mauri Hermundsson i Lego Masters Sverige

Mauri Hermundsson i Lego Masters Sverige.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Mauri berättar att felen som görs syns mångdubbelt mer genom tv-rutan än i verkligheten.

– Men nu är det ju mycket lättare för mig, hoppas jag i alla fall, att förstå hur det blir sen när sänds liksom, i den klippta versionen. Så förhoppningsvis kan jag har lärt mig lite så att det blir bättre i säsong 2. Men programmet i sig, vill jag ändå förtydliga, att jag tycker är bra.

Så, är Mauri tillräckligt varm i kläderna för att snart hoppa in i programledarrollen och spela in en andra säsong?

– Nej, det kan man nog inte säga. Jag försöker att inte få så bra självförtroende. Jag tror att det är livsfarligt om jag börjar känna mig trygg i det, säger Mauri Hermundsson till Hänt och fortsätter:

– För då tappar man nog någon form av gnista, så jag kommer inte gå in med en lugn och trygg känsla den här gången heller. Men jag tror att det är nyttigt för mig.

Mauri om stora förändringarna i säsong 2 av Lego Masters Sverige

När Hänt undrar om det var sjävklart för Mauri att tacka ja till att leda programmet en andra gång så kommer youtubern in på att en hel del förändringar kommer att ske i kommande säsong.

– Ja, det blev det i alla fall. De kommer göra om programmet litegrann. Jag var helt överens med kanalen och produktionsbolaget om hur de vill tweaka det och de satsar liksom ännu mer på det, den här säsongen, säger Mauri och konstaterar:

– Och det tycker jag är väldigt roligt och lockande!

Säsong 1 av Lego Masters finns att streama på TV4 Play och C More.

LÄS OCKSÅ: Mauri Hermundssons nya ord om kärlekslivet: ”Dejtar”

LÄS OCKSÅ: Mauri Hermundsson om kärlekslivet, Lego masters och viktresan

FOTO: Jakob Dahlström/TV4