TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Mauri Hermundsson om kärlekslivet, Lego masters och viktresan

19 aug, 2020 
https://image.hant.se/image-5203396?imageId=5203396&width=1320&height=689
Emil Karlsson Lagnelius
Mauri Hermundsson är programledare för Lego masters i TV4.
Mauri Hermundsson, 25, är nya stjärnskottet på TV4. Här får du möta honom i en minst sagt öppenhjärtig intervju.
✔︎ Galna viktresan – därför gick han upp 30 kilo.
✔︎ Svarar på mystiken kring kärlekslivet: ”Nu börjar vi närma oss...”
✔︎ Försvarstalet – efter Bianca Ingrosso-intervjun.
✔︎ Så fick han Sveriges mäktigaste avsatt: ”Jag ångrar det i dag”.
Annons
Sex snabba frågor med Mauri HermundssonBrand logo
Sex snabba frågor med  Mauri Hermundsson

Innan du börjar läsa intervjun med programledaren för Lego masters i TV4 bör det nämnas att artikelns författare har drivit en podd ihop med Mauri så frågorna – och svaren – kan framstå som lite märkliga…

Obs: Intervjun gjordes i augusti 2020 och har uppdaterats.

Mauri Germundsson drev en podd ihop med Emil Karlsson Lagnelius och Marcus Leifby.
Mauri drev hockeyallsvenska podden med Emil och Marcus.

Hej Kändis-Mauri. Du, jag och Marcus Leifby drev hockeyallsvenska podden ihop på Sportbladet för tre år sedan. Har den någonting med din framgång nu att göra?

– Ska du ta del av min kaka nu? Vår podd hade inget med Uppdrag mat och mitt nya TV4-uppdrag att göra, nej.

✔︎ Vem är Mauri Hermundsson?

Ålder: 24.
Bor: Järna.
Familj: Mamma, pappa, två bröder och en syster.
Längd/vikt: 200 cm/100 kg.
God egenskap: Kan ett otroligt korttrick.
Dålig egenskap: Vidrig nog att i Hänt skryta om att jag kan ett korttrick.
Meriter: Nominerades 2019 till Stora journalistpriset i kategorin Årets förnyare för Youtube-kanalen Uppdrag mat, som han driver tillsammans med fotografen Filip Meneses. Leder Lego masters i TV4, som går ut på att lag tävlar om att skapa de mest häpnadsväckande legobyggena

Annons

Vi var ändå med om att avsätta Sveriges just då mäktigaste hockeyperson, SHL:s vd Jörgen Lindgren. Strax efter att vi grillade honom i studion lämnade han sin post.

– Vi bidrog till en annan människas olycka, det är inget jag känner stolthet över i dag. Jörgen såg faktiskt till att SHL-spelarna tjänar sinnessjuka pengar. I efterhand har jag svängt och anser att han är det bästa som hänt svensk hockey. Jag ångrar att jag var med och avsatte honom.

Det sista som skedde i avsnittet var att du satte på Björn Rosenströms låt ”Nu lägger du av Jörgen”, med äckligt stel stämning som följd. Jag och Leifby kastade dig under bussen och skämdes å dina vägnar.

– Ja, det var vidrigt. Ni var så fega, jag blir arg bara jag tänker på det. Ibland får man faktiskt offra sitt eget anseende på underhållningens altare.

Mauri Hermundsson 2011 och 2020.
Mauri hur han såg ut 2011 och hur han ser ut i dag.

När du kom till Aftonbladet var du ung och såg ut som en flaggstång. Helt plötsligt var du biffig. Vad hände?

Annons

– Jag var två meter och extremt gänglig. Men jag ville gå upp, började träna hårt och åt extremt mycket mat. Då gick jag snabbt upp 30 kilo, från 80 till 110. Men nu är jag nere på hundra igen, det känns mer lagom.

Redan där hade du alltså ett intresse för mat?

– Jo, men inte på det sättet. Det var mer att jag tryckte i mig saker som var bra och nyttiga.

Mauri om mötena med Zara Larsson och Bianca Ingrosso

Sen fick du orimligt stort förtroende från cheferna på Aftonbladet och startade Youtube-kanalen Uppdrag mat som nu har växt till en halv miljon prenumeranter. Var det din idé eller är det nån annan som ska kreddas?

– Det var min idé, men det fanns ingen stor tanke utan det var mest att jag skulle testa lite mat på Youtube. Sedan utvecklades idén och växte.

Sen har du fått dit kändisar som Zara Larsson och Bianca Ingrosso. I fallet Zara började det väl med att hon skrev till dig, eller?

– Ja, hon skrev på Instagram att hon gillade mitt program. Jag kände att jag var tvungen att fråga om hon ville vara med. Då ställde hon upp, otroligt vänligt av henne.

Mauri Hermundsson i Uppdrag mat med Zara Larsson.
Mauri i Uppdrag mat med Zara Larsson.

Du gör själv en poäng av att du blir röd i ansiktet. Kände du svetten forsa så fort du såg Zara?

– Vi drack vin till maten och så fort jag dricker alkohol blir det katastrof, det börjar blomstra i ansiktet. Sen kände jag en social stress av att hon kanske skulle tröttna och gå hem.

Annons

Hur upplevde du intervjuerna med Zara och Bianca?

– Säg vad du tycker.

Okej, det kändes avslappnat med Zara men ganska stelt med Bianca.

– Zara var jättehärlig, men jag tycker att du har fel om Bianca. Att komma hem till Bianca är väldigt avslappnat, man känner sig som en del av familjen. Jag kände mig som en Wahlgrens för en dag. Men det blev konstig stämning när Bianca skulle äta middag med min kompis, det är kanske det du tänker på.

Jag tänker på att Bianca tyckte att du har ”obehaglig blick”.

– Hahaha, det tyckte säkert Zara också, men hon ville inte nämna det.

Har du hört den kritiken förr?

– Nej, det var första gången när Bianca sa det. Nu är jag medveten om det, vilket är lite jobbigt. Men det var bra att nån sa till. Å andra sidan är det svårt i ett samtal att fundera på var ens ögon är. Jag får nog bara släppa det och låta ögonen otäckt borra sig in i alla jag träffar.

Mauri Hermundsson med Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen i Uppdrag mat.
Mauri med Bianca och hennes pojkvän Phillipe i Uppdrag mat.

Zara var väl singel vid tiden för intervjun…

– Nu börjar vi närma oss en annan vinkel här…

Mauri har aldrig haft flickvän

Fanns det ett intresse från din sida?

Annons

– Nej, jag var bara rakt av star struck. Vi är nästan lika gamla och hon slog igenom när jag gick i gymnasiet. Hon är bland det största vi har.

Jag minns att du har sagt till mig att du aldrig har varit kär. Har det ändrats på sistone?

– Nej. Jag har aldrig varit kär. Och när jag jobbar är jag sämre på att leta efter kärleken. Men när jag har semester kan jag gå på dejt, det är roligt. Men jag har fortfarande aldrig blivit kär.

Har du haft nån flickvän?

– Nej, det kan jag inte säga.

Vill du ha?

– Det får komma när det kommer. Jag känner inte att jag går runt och saknar det.

Har du märkt stor skillnad i uppmärksamhet nu än innan kändisskapet?

– Jag minns ju hur Tinder var innan jag startade Youtube-kanalen. Jag är ju inte dum och tror att jag har blivit femtio procent snyggare de senaste två åren… Det vet både du och jag att det inte är sant.

Mauri Hermundsson leder Lego masters i TV4 med domaren Magnus Göransson.
Mauri leder Lego masters i TV4 med domaren Magnus Göransson.

Okej, vi byter ämne. Hur känner du inför Lego masters? ”Kul att få en stor produktion på TV4” eller ”Varför har ni inte hört av er tidigare, jag är nye Pär Lernström”?

Annons

– Det känns väldigt hedersamt. Det sänds söndagskvällar klockan åtta så det är något TV4 satsar på. Men jag vet inte om det gör mig glad eller stressad. När jag var liten och såg program på TV4 tänkte jag att programledarna hade koll och visste allt. Det gäller inte mig. Jag vet inte hur man gör.

Men du har väl byggt lego som barn?

– Nej. Jag byggde med kapla. Jag är från Järna, där gillar man inte plast. Men min roll är inte att kunna lego utan att vara ett tryggt ankare som leder programmet framåt. Det kan man ifrågasätta om jag klarar av. Om du själv funderar, tror du att jag kan vara ett tryggt ankare i ett TV4-underhållningsprogram? Helt ärligt nu!

Jag är tveksam…

– Jag sa till TV4 att jag förmodligen inte kommer klara av det. Men vi kör ändå. Okej, nu låter det som att min insats är fullständigt katastrofal, men det är bara i de tre första avsnitten, sen blir jag bättre. Och själva programmet är riktigt bra.

Annons

Försöker du förebygga kritik nu genom att flagga för att de tre första avsnitten suger?

– Nej, jag vill bara sänka folks mentala krav.

Hur kommer du känna efter Lego masters: ”Nu dör min tv-karriär” eller ”Haha, jag är den nye Pär Lernström som kommer leda allt på TV4”?

– Jag tror inte att jag har det i mig att vara programledare inför live-publik. Det krävs så enormt mycket. Det Pär Lernström gör är ju helt sinnessjukt proffsigt.

Foto: TV4, Uppdrag mat, Privat

Annons