hänt exklusivt

Lego Masters Sverige försvinner – TV4:s besked om programmet

LEGO MASTERS 2022

Lego Masters Sverige har bemötts av både ris och ros av tittarna. Nu försvinner programmet helt och hållet och TV4 är minst sagt kryptiska i sina svar.
Mauri Hermundssons svårigheter att svara på frågor
0:40

Efter reklamen: Mauri Hermundssons svårigheter att svara på frågor

(0:40)

Slå på ljud

Den tredje säsongen av succén Lego Masters Sverige börjar lida mot sitt slut och i vanlig ordning är det Mauri Hermundsson, 26, som håller i taktpinnen.

I kvällens avsnitt är det final som står på agendan. Säsongen har inneburit mycket stress, svett och tårar och under finalkvällen är det bara tre lag som återstår!

Finalist-lagen är inga mindre än Team Medicin (Andreas & Emma), Supermammorna (Hanna & Jennie) och Konstnärssjälarna (Björn & Olle).

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Så blir finalkvällen i Lego Masters 2022

I åtta veckor har de kämpat och slitigt och totalt har finalisterna byggt lego i 85 timmar! Det är minst sagt imponerande.

Efter kvällens final står det klart vilka som tar hem hela kalaset på den åtråvärda statyetten samt 1 miljon legobitar. Priset lockar såklart deltagarna enormt och David Gustafsson, som vann Lego Masters 2020 byggde faktiskt en helt egen lego-bil, som till och med gick att köra på vägarna med.

Finalkvällen till ära går ut på att bygga lego i flera steg för att till slut kunna rädda en rödhårig liten kille. Det är som en liten saga där man till slut ska rädda Mauri – men vägen dit är knepig. Lego-bygget måste sitta som en smäck och man måste uppfylla alla krav.

TV4:s ödesbesked om en ny säsong av Lego Masters

Det här är ju den tredje säsongen av Lego Masters Sverige och det har minst sagt varit delade åsikter kring programmet. Vissa tittare fullkomligt älskar konceptet medans andra är desto mer kritiska. Främst handlar kritiken om sändningstiden.

”Förstår inte hur detta kan sändas 20.00 på en lördag……..”, skrev en tittare i en kommentar.

Lego må vara skoj men att sändas på en lördag kl 20 nja”, skrev en tredje person.

Efter final-avsnittet så kommer Lego Masters Sverige att sluta sändas och då är det nog många som undrar om det kommer en till säsong. TV4 verkar dock inte ha något vidare svar att komma med just nu. Så om det plockas bort för nu, eller för alltid, återstår att se.

”Jag kan kika på det, återkommer om vi har ett besked att ge i den frågan. Jag har skickat vidare frågan, har vi ett svar att ge så återkommer vi!”, skriver Kristoffer Muregård, pressekreterare på TV4.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN