ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lego Masters Sverige plockas bort helt – efter kritiken

10 sep, 2022 
Mauri Hermundsson
Redan efter första avsnittet riktades kritik mot programmet Lego Masters Sverige på TV4.
Nu väljer kanalen att plocka bort programmet.
Läs varför här!
Annons
Mauri Hermundsson om kampen i succéprogrammet Lego MastersBrand logo
Mauri Hermundsson om kampen i succéprogrammet Lego Masters

Satsningen på Lego Masters Sverige verkar minst sagt varit en fullträff – nu sänds nämligen den tredje säsongen i ordningen och leds som tidigare av Mauri Hermundsson, 26.

Mauri som är känd under namnet Mustiga Mauri har kommit att bli en av Sveriges största youtubers med sin kanal Uppdrag Mat som har nästan 600 000 prenumeranter i skrivande stund. Nyligen spelade han in en video med självaste statsministern Magdalena Andersson, 55, på kanalen.

Men programmet Lego Masters Sverige som sänds på TV4 verkar även det vara ett uppdrag som ligger honom varmt om hjärtat.

– Det känns kul att vi är tillbaka med en ny säsong av Lego Masters Sverige. Byggena som de här sexton talangfulla legobyggarna åstadkommer är verkligen helt otroliga och vi ser fram emot att få visa resultatet av allt deras slit för våra tittare i höst. Vi får dessutom besök av en rad olika kända svenska profiler under säsongens gång, vilket vi hoppas kommer kunna höja upplevelsen för våra tittare ytterligare, berättar Mauri Hermundsson i ett pressmeddelande inför den tredje säsongen.

Annons

Men redan efter att det första avsnittet hade visats kom det in kritik mot programmet – och nu plockas det bort.

Det riktades kritik mot kanalen redan efter första avsnittet

Kritiken som riktades mot programmet och inte minst TV4 handlar om den utsatta programtiden. Flera tittare hävdar att det inte passar sig att ha ett program som fokuserar på lego på bästa sändningstid.

”Förstår inte hur detta kan sändas 20.00 på en lördag……..”, skriver en tittare i en kommentar.

”Tack för att jag slipper vara själv med att tänka så här”, instämmer en annan.

Lego må vara skoj men att sändas på en lördag kl 20 nja”, skriver en tredje person.

”Jag också tyckte LEGO var roligt. För ca 58 år sedan men inte nu”, hälsar en fjärde.

Annons

Nu plockas Lego Masters Sverige bort från tablån

Men ikväll riskerar de som anser annorlunda att bli besvikna – programmet plockas nämligen bort från tablån.

Anledningen bakom TV4:s beslut? Det är nämligen dags för den absolut sista duellen mellan statsministerkandidaterna Ulf Kristersson, 58, och Magdalena Andersson inför det stundande valet som går av stapeln under söndagen.

Den följer den linjära sändningen som vanligt så avsnittet kommer släppas den 17:e september på TV4 Play.” skriver Kristoffer Muregård, presskontakt på TV4 till Hänt.

Lego Masters Sverige är alltså tillbaka i rutan nästa vecka. Så den som älskar programmet behöver inte misströsta!

Kvällens Duellen programleds av inga mindre än Nyhetsmorgon-profilerna Jenny Strömstedt, 50, och Anders Pihlblad, 54. Ska du kolla?

FOTO: TV4

Annons