LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lee Christiernssons glädjebesked med familjen – visar upp brodern

20 maj, 2023 
Jonna Lawaetz
Lee Christiernsson
Lee Christiernsson delar ofta med sig av sin vardag på sina sociala medier.
I en ny bild på Instagram visar hen upp bilder på sina syskon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”Brand logo
Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”

Det var bara ett par månader sedan som vi fick följa den förre detta Äntligen Hemma profilen och snickaren Björn "Snickar-Björn" Christiernssons resa för att bli Lee Christiernsson, 48, i TV4-dokumentären Att bli Lee.

Det var i en lång intervju med magasinet QX som Lee valde att komma ut som transperson, bara dagar innan den största HBTQI+ galan, QX-galan, arrangerades. Galan blev Lees första offentliga framträdande sedan hens transition och sedan dess har hen ställt upp i flera olika sammanhang och berättat om sin resa.

Lee Christiernsson om relationen till barnen

Under hela processen har Lee berättat om hur viktig familjen varit för hen och att stödet från alla familjemedlemmar har betytt otroligt mycket. Men att komma ut som transperson som vuxen var inte det lättaste. I intervjun med QX i vintras berättade hen om hur det gick till när hen kom ut till sina barn.

Annons

Lee bokade ett hotell till sig själv, ex-frun och deras två döttrar. Hen visade döttrarna bilder på tre kända transpersoner, Tone Sekelius, Caitlyn Jenner och dåvarande skolministern Lina Axelsson Kihlblom och slutligen en bild på sig själv. Sedan berättade hen som det var.

– De blev självklart både chockade och jättesorgsna, men vi hade ändå två fina dygn på hotellet, säger hen.

Lee har även berättat i en intervju med Morgonpasset i P3 hur viktigt det har varit att processen till att bli Lee skulle skötas på ett snyggt sätt och att personerna i hens liv skulle vara medvetna om vad som skulle ske.

– Mitt absolut viktigaste, och enda uppdrag, det var att få den här transitionen att bli så bra som möjligt. För mig själv och för alla runt omkring mig, säger Lee och fortsätter:

– Jag upplevde att jag hade så lite att förlora. Det var mina barn, det var hundra procent fokus på de. Allt annat sket jag i.

Lee Christiernsson visar upp syskonen

På Lees sociala medier får vi titt som tätt en inblick i hens vardag. Och det är inte ovanligt att Lee delar med sig av bilder på familjen.

Annons

Nyligen delade Lee med sig av ett bildspel från en härlig familjehelg ute i skärgården.

"Från könsutredningsköer till skärgårdshäng! Bror min Per till höger om mig, far Nicke bakom honom och syrrans man bakom mig som också gärna bjuder på livemusik. Utöver staketbygge och uteköksbygge så ansvarade syrran och alla barn för rengöring av brygga med oljning. Dagens mest kreativa och terapeutiska aktivitet blev ändå målning av hemmasytt flaggspel. Alla på plats i storfamiljen fick måla sin egen flagga, superkul. Imorgon fixar vi vidare med vår arbetshelg och vill även nämna att jag känner stor tacksamhet för livet", skriver Lee på Instagram.

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons