LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lee Christiernsson visar upp nya kroppen efter operationen: ”Nöjd”

14 feb, 2023 
LEE CHRISTIERNSSON
Snickar-Björn Christiernsson har blivit Lee med hela svenska folket och hen är i full gång med sin transition.
Nu visar hen upp nya kroppen!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”Brand logo
Björn Christiernsson öpnnar upp om tuffa tiden: ”Visste inte om jag skulle… ”

Det var i februaris nummer av tidningen QX som Snickar-Björn Christiernsson, 45, kom ut som transpersonen Lee. Hen blev känd för svenska folket som Snickar-Björn i Äntligen hemma, som sändes på TV4 i 20 års tid.

Lee har vetat om det här i princip hela livet, men macho-kulturen i byggbranschen har satt stopp för att få leva ut sitt riktiga jag. Men nu har Lee kommit till en punkt där depressionen tog över om hen inte gjorde något åt saken.

I dokumentären Att bli Lee på TV4 får vi följa Lee genom hela den här resan och reaktionerna har varit otroligt kärleksfulla.

Annons

Lee hyllades på QX-galan 2023

När Lee gick upp på scenen under QX-galan 2023 var det stående ovationer i publiken.

– Det har varit en otroligt stark och omvälvande vecka för mig, för jag kom ut i söndags klockan 18:00, sa Lee och fick hela publiken att skratta och jubla.

Hen fortsatte i sitt tal:

– Och det som på något sätt berör oss alla här inne är ju den extremt vänliga, kärleksfulla, glädjande reaktionerna jag har fått. Jag har fått så otroligt mycket glädje, kärlek och respekt. Då är det inte bara från grannar, kompisar och alla möjliga. Utan det är också från sådär “Lasse” som har en sprängfirma, killen som har massa grävmaskiner. Det här är råbarkade snubbar som jag vet äter taggtråd till frukost!

Lee visar upp nya kroppen efter operationen

Nu har del två av dokumentären visats på TV4 och den otroligt starka historien är både berörande och inger mod och hopp. I dokumentären får vi även följa med Lee på operationerna som ska göra hens kropp kvinnligare.

Annons

– Nu har jag ont, men såhär ser det ut just nu. Det känns jättebra det här, verkligen. Nu ska jag bara bli lite stark igen, säger Lee i programmet.

Lee fortsätter berätta om resultatet och att hen känner sig väldigt nöjd med sin nya kropp.

– Det har nu gått 13 dagar sedan operationen, jag är väldigt nöjd. Brösten är fortfarande svullna, jag har gått på ganska mycket morfin. Men jag är på riktigt superglad för den här operationen, jag visste inte hur bra det skulle kännas, men jag är mer än nöjd.

LEE CHRISTIERNSSON
Innan operationen.
Annons
LEE CHRISTIERNSSON
Efter operationen.
LEE CHRISTIERNSSON
Efter operationen.
Annons

FOTO: Henrik Montgomery/TT

Annons