LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasseman avslöjar bluffen i Sveriges mästerkock VIP: ”Det är tv”

26 apr, 2023 
LASSEMAN, SVERIGES MÄSTERKOCK VIP
Sveriges mästerkock VIP är äntligen igång och bland deltagarna hittar vi den folkkära och älskade Lasseman!
Nu avslöjar Lasseman en bluff som förekommer i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars "Lasseman" Larsson och Therese Larssons dyra bakslag – under husrenoveringenBrand logo
Lars "Lasseman" Larsson och Therese Larssons dyra bakslag – under husrenoveringen

En ny säsong av Sveriges mästerkock VIP är äntligen igång och i vanlig ordning är det ett gäng kändisar som ska visa upp sina matlagningstalanger. Juryn i år består av veteranerna Tom Sjöstedt, 47, och Mischa Billing, 57. Men det finns även ett nytt tillskott i år – nämligen stjärnkocken Marcus Samuelsson, 52.

Bland deltagarna hittar vi många folkkära favoriter såsom Ann Wilson, 54, Carin Da Silva, 38, Gladys del Pilar, 55, och Lars ”Lasseman” Larsson, 51. När Hänt når Lasseman berättar han att det var ganska självklart att tacka ja.

– Alltså det finns ju många olika typer av program som jag skulle säga nej till, men just det här programmet älskar jag ju att titta på själv eftersom jag älskar matlagning och så, säger Lasseman till Hänt och fortsätter:

Annons

– Det är mitt favoritprogram sedan många år tillbaka.

Bluffen i Sveriges mästerkock – Lasseman avslöjar

Något som flera tittare ofta undrar när det kommer till Sveriges mästerkock är hur det egentligen går till när juryn smakar av maten. Som tv-tittare ser det nämligen ut som att maten står ett tag innan deltagarna går fram med tallriken och låter juryn få smaka.

Men nu avslöjar Lasseman att det inte alltid är som det ser ut på tv.

– Nej men alltså de smakar direkt om man säger så. Direkt efter vi har lagat våran mat är det ju liksom "så, ut, ut, ut" och så smakar de på varm mat iallafall, det gör de, säger han till Hänt.

Då filmas det alltså som att det ser ut som att de äter sen istället?

– Ja precis, då vet väl de egentligen redan hur det smakar. Så det är ju tv, man får göra så!

Juryn i Sveriges mästerkock VIP 2023

Med andra ord låtsas juryn att de inte redan vet hur maten smakar.

Något som kännetecknar juryn är deras otroliga sinnen för smaker. Tom Sjöstedt är en svensk stjärnkock som har vunnit flera utmärkelser och ägt flera framgångsrika restauranger. Han är känd för sin innovativa gastronomi och driver bland annat Michelin-restaurangen Lilla Ego i Stockholm.

Mischa Billing är även hon väldigt framgångsrik inom branschen och i somras sommarpratade hon i P1 om smaker och hur man känner smak. Även den tredje jurymedlemmen, Marcus, har en gedigen karriär som kock. Han blev känd som delägare och kökschef för restaurangen Aquavit och driver restaurangen Red Rooster i New York sedan 2010.

FOTO: TV4

Annons