ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jurymedlemmarna i Sveriges mästerkock VIP slutar – de ersätter

10 feb, 2023 
Markus Ayjalay, Leif Mannerström och Mischa Billing
I vår är det dags för ännu en säsong av Sveriges mästerkock VIP.
Men nu med inte bara en, utan två nya jurymedlemmar som gör Mischa Billing sällskap.
Nu avslöjar Tom Sjöstedt den nya trion.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det här är Tom Sjöstedt i Sveriges MästerkockBrand logo
Det här är Tom Sjöstedt i Sveriges Mästerkock

Sveriges mästerkock är tillbaka i rutan med ett nytt ansikte i den eminenta juryn. Det var efter fjolårets säsong som Markus Ayjalay, 51, som haft en självklar plats i trion, meddelade att han nu känner sig klar och lämnade uppdraget.

Istället tog stjärnkocken Tommy Myllymäki, 44, över och gör nu Tom Sjöstedt, 47, och Mischa Billing, 57, sällskap.

Men under våren så tar även ett gäng kändisar plats i mästerkocksköket i Sveriges mästerkock VIP och även här överraskas tittaren med nya ansikten i juryn.

I fjol bestod trion av Leif Manneström, Markus Ayjalay och Mischa Billing. Men både Markus och Leif har inför årets säsong tackat för sig och har blivit ersatta av andra eminenta kockar.

Tom Sjöstedt avslöjar nya jury-trion i Sveriges mästerkock VIP

När Hänt intervjuade Tom inför premiären av Sveriges mästerkock kunde han avslöja att han även tagit sig an uppdraget att bedömda kändisarnas matlagning för första gången.

Annons

– Det blir kul, det är bara inspelning under två veckor så det har fungerat jättebra. Det är bara att köra. Det ska bli extremt roligt, det har jag ju inte gjort förut, så det blir lite nytt, berättar Tom för Hänt.

Han kunde dessutom avslöja att stjärnkocken Marcus Samuelsson, 52, kommer kliva in med sin expertis. Han syntes dessutom i På spåret tillsammans med Jason ”Timbuktu” Diakité.

– Det är nästan samma som i Sveriges mästerkock. Det är jag, Mischa Billig och Marcus Samuelsson som kommer köra.

Kocken Marcus Samuelsson med Jason Diakité i På spåret.

Toms förväntningar på kändisarnas matlagningskunskaper

Att gå från amatörkockar som tävlar om titeln Sveriges mästerkock till att bedöma kändisar som lagar mat i hopp om att kamma hem vinstsumman på 100 000 kronor att skänka till valfri välgörenhetsorganisation tror Tom kan vara aningen annorlunda.

Annons

Men han har höga förväntningar och hoppas på att de ska kunna bjuda på bra, vällagad mat.

– Det är min första VIP. Det ska bli kul att se, det är ändå kändisar. Det känns som att det kommer vara lite mer lättsamt, kanske lite mer humor. Det ska bli intressant att se hur bra de är. Jag tror att det blir lite annorlunda än riktiga Sveriges mästerkock. Men jag hoppas att de är duktiga på att laga mat för det underlättar ju.

Sveriges mästerkock VIP har premiär på TV4 den 12:e april.

Hänt har sökt Marcus Samuelsson.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons