lasse stefanz

Lasse Sigfridsson överklagar i den infekterade tvisten med Lasse Stefanz

Lasse Stefanz

Det är inga glada toner just nu, för dansbands-profilen Lasse Sigfridsson.
Han ligger just nu i tvist med sina gamla bandmedlemmar i Lasse Stefanz. En dom har fallit – som han inte alls verkar nöjd med.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”
0:51

Efter reklamen: Olle Jönssons hälsobesked: ”Har själv varit drabbad”

(0:51)

Slå på ljud

Det verkar ha varit ett minst sagt infekterat bråk, mellan tidigare Lasse Stefanz-medlemmen Lasse Sigfridsson och övriga gruppmedlemmar.

Det hela handlar om varför han utesluts ur gruppen – och när.

– Jag var ju med och grundade bandet och spelade med dem i 45 år. Det är klart att jag är besviken över det har gått så långt att jag behöver stämma dem för min rättmätiga del, sa Lasse till Expressen 2015.

"Vi har försökt dra åt samma håll, men till sist kommer man till en punkt när samarbetssvårigheterna blir så stora att det bästa är att gå skilda vägar. Det är inte något vi har gjort med glatt hjärta." skrev gruppmedlemmarna i ett pressmeddelande publicerat i KvP, strax efter att nyheten kommit ut att Lasse lämnat gruppen.

Det var för några veckor sedan som Kristianstad tingsrätt meddelade att de kommit fram till att Lasse uteslöts ur bandet 2014, på grund av bland annat samarbetsproblem, samt för att han har bedrivit konkurrerande verksamhet.

Men Lasse verkar inte helt nöjd med denna dom.

ANNONS: Drömmer du om storvinsten? Ta chansen att bli en vinnare. Upptäck mer här (länk till Postkodlotteriet). Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se

Lasse överklagar domen

Lasse uteslöts alltså, enligt tingsrätten, från gruppen i april 2014. Då fick han drygt 100 000 kronor.

Lasse Sigfridsson anser dock att hans bolag fortfarande är delägare av Lasse Stefanz – vilket tingsrätten inte håller med om.

De andra bandmedlemmarna har ytterligare en syn på det hela, de anser att Sigfridsson uteslöts redan 2012.

Det verkar med andra ord vara en rörig historia, som Lasse inte är nöjd med. Han har därför nu överklagat domen, något som P4 Kristianstad var först att rapportera om.

Lasse Stefans bandmedlemmar

Det folkkära dansbandet Lasse Stefanz slog igenom stort på slutet av 60-talet. Till en början var de bara tre personer som frontade bandet, Hans Sigfridsson som spelade gitarr och saxofon, tvillingbrodern Lasse Sigfridsson som sjöng och spelade bas samt sångaren Olle Jönsson.

Senare anslöt även Christer Ericsson, Anders Pettersson och Gunnar Nilsson till gruppen.

Göteborg juli 1992 - Dansbandet Lasse Stefanz på Liseberg.

Dansbandet Lasse Stefanz på Liseberg, juli 1992.

FRÅN FÖRSTASIDAN