hänt exklusivt

Lasse Kronér i chock – efter avslöjandet om Så mycket bättre: ”Helt sinnessjuk”

Lasse Kroner och SMB

Lasse Kronérs Doobidoo tävlar mot TV4:s Så mycket bättre under lördagskvällarna.
Nu delar Lasse med sig av en vass känga gällande programmen på den konkurrerande kanalen.
– Uppstyrda och upplagda, säger Lasse till Hänt.
5 saker du vill veta om Lasse Kronér
1:02

Efter reklamen: 5 saker du vill veta om Lasse Kronér

(1:02)

Slå på ljud

SVT:s långkörare Doobidoo är tillbaka med sin 16:e säsong och programmet är minst lika omtyckt idag som när det började år 2005. Den lekfulla musikfrågesporten leds av Lasse Kronér, 59, även i år men inför höstens premiär ändrade programmet sändningsdag. Det var ett beslut som SVT fattade som innebar att Doobidoo lämnade fredagarna för att istället sändas på lördagskvällarna.

Lasse Kronérs vassa ord om Så mycket bättre

Ändringen innebär att Doobidoo numera konkurrerar mot Så mycket bättre som sänds på TV4 samma tid. Trots att TV4-programmet är väl omtyckt har Doobidoo de senaste veckorna visat vara vinnaren under lördagskvällarna. Tittarsiffrorna för Doobidoo landade nämligen på över 1,1 miljoner linjära tittare vilket är en markant högre siffra än vad Så mycket bättre haft.

I en intervju med Hänt berättar nu Lasse om känslorna kring att vinna tv-kampen på lördagskvällarna.

– Jag kan tycka att det är ganska sjukt med våra tittarsiffror i positiv bemärkelse då. Vi får ofta ganska lite media. Jag menar ett program som Så mycket bättre, det tapetseras ju med det programmet. Dessutom är det väldigt väldigt mycket reklam runt det så det programmet är ju väldigt populärt men så går vi in och slår dem med 300 000 tittare. Det är helt sinnessjukt, säger Lasse och fortsätter:

– Jag tycker det är otroligt. Det är så skönt att vi funderar så bra för det vi är. Det är hjärtligt och improvisativt. Andra program är så uppstyrda och upplagda.

Känner du att Så mycket bättre är uppstyrt?

– Jag kan inte säga något om det för jag har inte sett det så mycket faktiskt. Jag har inte koll på det.

Ödesbeskedet för Doobidoos framtid

Lasse har tidigare delat med sig av ett oklart svar gällande Doobidoos framtid. När Hänt frågade Lasse om förberedelserna för kommande säsong var i gång avslöjade han att det vart oklart vad som skulle ske framöver.

– Nja alltså de har frågat om vad vi ska starta och börjat prata om producenter och så där. Och jag, eh, vi får se.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN