ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Lasse Kronérs dystra besked för Doobidoo – programmets framtid avslöjat

03 nov, 2022 
Lasse Kroner
Blir det en ny säsong av SVT:s Doobidoo? När Hänt frågar Lasse Kronér låter han plötsligt osäker gällande vad som sker framöver.
Annons
5 saker du vill veta om Lasse KronérBrand logo
5 saker du vill veta om Lasse Kronér

Lasse Kronér, 59, har programlett SVT:s lekfulla musikfrågesport Doobidoo sedan 2005. Många säsonger har spelats in och än idag är programmet minst lika omtyckt som när det började. Det är faktiskt så att Doobidoo toppar listorna som mäter tittarsiffror under lördagskvällarna.

Lasse Kronérs tvivel gällande Doobidoos framtid

Men när Hänt når Lasse delar han med sig av ett kryptiskt svar gällande programmets framtid.

Har ni börjat planera och lite så inför nästa säsong av Doobidoo eller vad händer där?

– Nja alltså de har frågat om vad vi ska starta och börjat prata om producenter och så där. Och jag, eh, vi får se.

Okej, du är inte helt hundra på att det blir en till säsong alltså?

– Vi får se.

När Hänt når SVT bekräftar däremot kanalen att en ny säsong är planerad.

Annons

”Det blir en ny säsong av denna serie”, skrive pressdesken i ett mail till Hänt.

Kritiken mot SVT och plötsliga ändringen för programmets sändningsdag

Det återstår helt enkelt att se vad Lasse menar med sitt uttalande, kan det kanske vara så att Lasse nu känner att han har gjort sitt? Tidigare har Lasse berättat för Hänt om när han tror att det är dags att tacka för sig.

– Jag tar säsong för säsong och ofta tror jag att det räcker. Men sen när de utvecklar programmet vill jag göra ny säsong varje år ändå, sa då Lasse.

– SVT misshandlar oss så in i bomben tycker jag. Verkligen misshandlar oss. Andra tv-program får trailers och reklam, andra program får uppbackning men vi är ett Göteborgsprogram, vi är inget Stockholmsprogram och då får man ingenting. Bäst i test där tapetserar man stan liksom när de ska köra. Vi har inte en trailer. Det är fan osannolikt, ändå har vi 1,6 miljoner tittare i dagens mediasamhälle, sa Lasse till Hänt i början av hösten.

Sedan den 16:e säsongen av Doobidoo drog igång har programmet gått på lördagarna, detta var en stor ändring då programmet tidigare sändes fredagskvällar.

FOTO: TT

Annons