LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Kronérs mystiska symptom – paniken inför allsångspremiären: ”Kan bli en katastrof”

26 jun, 2024 
Lasse Kronér skulle egentligen ha gästat Bingolotto på midsommarafton men tvingades ställa in på grund av sjukdom.
Nu väntar hans allsångspremiär...
– Vi får väl se, det kan ju bli en katastrof men det kan också bli succé, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Kronérs första möte med dottern: ”Det går inte att förklara”Brand logo
Lasse Kronérs första möte med dottern: ”Det går inte att förklara”

Lasse Kronér, 61, har aldrig behövt ställa in ett enda jobb under hans 44 år långa karriär. Men på midsommarafton 2024 hände det.

– Det var lite otur. För jag har aldrig ställt in någonting förut så det var lite tråkigt men nu gick det inte. Den här gången var det kört, säger Lasse till Hänt.

Vad det var för sjukdom som den folkkäre programledaren drabbades av är dessvärre okänt.

– Alltså ska jag vara helt uppriktig så vet jag inte riktigt. Det kändes precis som när jag hade covid, jag tror jag låg i sängen i sex dagar och så en jävla hosta, konstig röst och jättehög feber. 40 grader är ju inte ofta man har i min ålder liksom, förklarar Lasse för Hänt.

Lasse Kronér om allsångspremiären: ”Kan bli katastrof”

Nu är Lasse som tur är på benen igen och har fullt upp med att plugga manus inför den stundande allsångspremiären av Lasse på slottet.

Annons

– Jag mår helt okej. Jag har hämtat mig och allt är fullt ös inför vad som komma skall. I och med att det bara är jag på scen hela tiden så blir det ju en jävla massa att skriva och skissa på, säger Lasse till Hänt.

Upplägget är ett väldigt unikt sådant, där gästerna och Lasse ska improvisera till stor del.

– Jag har ju en liten annan idé med detta, att folk ska få bestämma själva så att det blir de som bestämmer på uppstuds. Det är kul, men det är inte så roligt när man måste ha allt i huvudet, så jag sitter och skriver och försöker komma fram till hur man ska göra detta på bästa sätt, säger Lasse och tillägger:

– Vi får väl se, det kan ju bli en katastrof men det kan också bli succé.

Paniken inför Lasses allsångspremiär

På måndag den 1 juli får vi alltså veta hur det går för Lasse och om manuset sitter. Men i nuläget är det lite panikartat – faktum är att han inte ens vet hur lång tid programmet kommer ta.

Annons

– Vi har ju tackat nej till att göra detta till tv, så det här är ju fullt ös från början till slut. Så jag vet ju inte än hur långt det är, för jag har ju bara detta på papper än och jag vet ju hur jag är, det kan ju bli så långrandigt att folk börjar gå innan vi är klara, säger Lasse och fortsätter:

– Nej men jag försöker hålla det, jag har faktiskt fått lite hjälp av Lotta också med gamla körscheman som hon haft. Då har jag kollat på hur många låtar de har tryckt in och sådär, så nej jag vet inte hur långt det kommer bli. Vi får se.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Johan Jeppsson/TT

Annons