LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Kronérs kris med Bingolotto – tvingas lämna allt i sista stund

16 maj, 2024 
Loke Westberg
Linn Seipel
I veckan blev det klart att Lasse Kronér återvänder till Bingolotto.
Men hans närvaro är inte helt okomplicerad.
Nu förklarar den folkkäre programledare kaoset...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”Brand logo
Rickard Olssons ilska efter beskedet i Bingolotto: ”Vilken skandal”

Det har gått 20 år sedan Lasse Kronér, 61, var programledare för evighetsmaskinen som är Bingolotto.

Han tog över rollen efter att Leif ”Loket” Olsson, 81, lämnade programmet 1999. Sedan ledde Lasse Kronér det fram till 2004 innan Gunde Svan, 62, tog över programmet.

För Lasses del hoppade han direkt på gigget som programledare för musikfrågesporten Doobidoo hos SVT, som han leder än idag med bara ett årslångt uppehåll under 2018.

Lasse Kronérs återkomst till Bingolotto

I veckan kunde Lasse Kronér själv bekräfta för Hänt att han återvänder till Bingolotto-studion – efter 20 års frånvaro!

Sedan sommaren 2021 sänder nämligen Bingolotto midsommarbingo i TV4. I år blir alltså fjärde året i följd som Lotta Engberg, 61, kommer leda svenska folket genom midsommarkvällen. Men hon gör det inte ensam, vid sin sida har hon som vanligt komikern Daniel Norberg, 34, – och även Lasse Kronér.

Lotta och Lasse är goda vänner sedan tidigare, och det var Lotta själv som frågade om Lasse ville vara med och fira midsommar i Bingolotto-studion.

Annons

– När Lotta frågade så var det en självklarhet att tacka ja. Vi är väldigt goda vänner och umgås ju och så. Hon är jätteskön och jag trivs väldigt bra i programmet, säger Lasse Kronér till Hänt.

Men hans medverkan kommer inte helt utan komplikationer.

Byter fest mot Bingolotto i sista stund: ”Klara sig utan mig”

Lasse Kronér har en sedvanlig fest hemma hos sig på midsommar, en fest som var planerad redan innan han fick frågan om att vara med i Bingolotto.

– Jag har ju en sittning här hemma med en jävla massa folk. Så jag får smita lite. Så jag kommer inte vara med och repa så länge har jag sagt till dem, utan jag kommer rätt tajt inpå och så kör vi och så åker jag hem sen och fortsätter festen, säger han till Hänt.

Den rutinerade Bingolotto-spelaren vet att det brukar ta ett par timmar att genomföra spelet, så hur mycket midsommar Lasse hinner fira återstår att se.

– Det tar lite mer tid än man tror. Man säger alltid att det inte tar så lång tid, men nu har jag sagt till alla att jag blir borta en stund så får de klara sig själva. De får klara sig utan mina lekar för jag hittar alltid på lekar på midsommar.

Det är modigt att lämna sin kåk till ett festande gäng på midsommar?

– De är bra de som kommer, så det är i lugna händer.

Den 21 juni är det dags för Lasse, Lotta och Daniel att välkomna tittarna på årets midsommarbingo!

FOTO: Stina Stjernkvist SST

Annons