TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Lasse Holm talar ut om hälsoproblemen – kravet från hustrun

06 nov, 2022 
https://image.hant.se/image-8453040?imageId=8453040&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
André Färnsveden
Lasse Holm och Torgny Söderbergs låtar ska nu bli en musikal.
När producenten gästade Nyhetsmorgon berättade han om hälsokrisen – och varningen han fick från hustrun.
– Jag blev ganska slut, säger Lasse i programmet.
Annons
3 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

Det finns ingen tvekan om att Lasse Holm, 78, och Torgny Söderberg har haft ett enormt inflytande inom den svenska musiken. Lasse har stått bakom några av Sveriges mest ikoniska låtar genom åren. Han har bland annat skrivit fem vinnande bidrag i Melodifestivalen, såsom Främling med Carola Häggkvist, 56, Bra vibrationer med Kikki Danielsson, 70, och Eloise med Arvingarna, för att nämna tre. Inte illa!

Även Torgny Söderberg har haft stora framgångar och låg även han bakom flera kända bidrag i Melodifestivalen. Inte minst Diggi loo diggi ley, som både vann den svenska tävlingen och sedan gick och vann hela Eurovision song contest.

Lasse Holms starka ord om Torgny Söderberg

De båda hade även ett nära samarbete med varandra genom åren och deras musik ska nu förevigas i en musikal – Det är det här vi kallar kärlek. Torgny somnade in i augusti tidigare i år, och när Lasse gästade Nyhetsmorgon för att prata om musikalen, förklarade producenterna hade en väldigt nära relation.

Annons

– Älskade Torgny, min musikaliska broder, som gick bort i somras. Det var oerhört tungt. och vi hade en minnestund på Music room på Stim, 65 pers kom, säger Lasse och fortsätter:

– Många av våra gamla arbetskamrater kom, det var en fantastisk stund. Lena Philipsson sjöng Kärleken är evig. Han finns kvar.

Talar ut om hälsoproblemen – varningen från hustrun

Under intervju frågar programledaren Jenny Alversjö om det hårda jobbet som har legat bakom alla framgångar. Då förklarar Lasse att han under period, inte bara spenderade mycket tid i studion, utan även hade en del dåliga vanor.

– Det är dygn som man sover kanske två, tre timmar, under de värsta åren. Har du en framgång, så kräver de nästa hit och det där levde jag med hela 80-talet alltså, säger Lasse och fortsätter:

Annons

– Jag blev ganska slut. Jag valde ju att tack och lov välja ny livsstil. Jag misskötte ju mitt intag av föda, jag rökte 40 om dagen och jag sov för lite och det blev en hel del pilsner också kan jag säga.

Men som tur är insåg Lasses fru, Kerstin Holm, var den livsstilen skulle leda någonstans och förklarade för maken att det var dags att sluta innan det var försent.

– Men sen har jag ju en väldigt klok hustru som sa ”Såhär kan du inte hålla på, om du vill fira pensionen med mig” och sa ”Nu lägger du om”.

Efter det började Lasse Holm att träna regelbundet och har levt ett hälsosammare liv sedan dess.

FOTO: TV4, Hans Shimoda/TT

Annons