Hänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möterHänt möter
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Britta ”Tanja” Johanssons liv idag – efter succén med Kikki Danielsson

06 okt, 2022 
André Färnsveden
Chips
Britta ”Tanja” Johansson bildade en duo med Kikki Danielsson i dansbandet Chips.
Men kort efter att Bettan Andreasson anslöt till gruppen försvann hon.
– Jag passade inte ihop med Kikki och Bettan, säger Britta till Hänt.
Annons
3 saker vi älskar med Kikki DanielssonBrand logo
3 saker vi älskar med Kikki Danielsson

1979 bildades dansbandet Chips, med Lasse Holm, 78, och Kikki Danielsson, 70. Några år senare fick bandet en ny medlem, Britta Antonér, 64, eller Tanja Johansson som hon hette då.

Efter en kort period anslöt även Bettan Andreasson, 64, och de tre delade framgångar i bland annat Melodifestivalen med bidraget Godmorgon. Enligt Britta hade dock deras försök att få ut henne ur bandet börjat redan då.

– När vi gjorde Godmorgon så stod jag borta hos Lasse vid flygeln och de två andra stod längre fram då så att jag var med som någon ”doa-tjej” eller något sånt där, säger Britta till Hänt.

Var det början på att försöka få ut dig ur gruppen?

– Ja, det tror jag, svarar Britta.

Tiden efter Chips med Kikki och Bettan

Att Britta skulle försvinna från Chips är något hon själv aldrig fick veta. Hon förklarar att de helt enkelt bara slutade ringa henne och att Kikki och Bettan fortsatte spela utan henne. Det har ryktats att Bert Karlsson, 77, tyckte att hon var för lång för att vara med i bandet men det är inget han uttalat till Britta.

Annons

– Han har aldrig uttryckt det till mig ordentligt. Men det är flera som var runt omkring honom som sa att han tyckte det, jag passade inte ihop med Bettan och Kikki, de var väldigt lika, det var samma slags sångerskor, säger Britta och fortsätter:

– Jag fick ju veta genom att de gjorde andra saker som bara Kikki och Bettan var med på, jag hade kontrakt på fem år liksom men till slut kläckte Torgny Söderberg ut att ”Det blir inget mer i Skara för din del”.

Efter beskedet slutade Britta med musik under en period. Hon åkte senare ut med andra band och spelade, men inget kunde jämföras med succéerna hon tidigare var en del av.

– Man tappade en del av sin identitet på något sätt för att jag tänkte att jag inte kunde sjunga längre, jag visste inte vad jag skulle göra riktigt. Så det var ju en stor kris faktiskt, säger Britta till Hänt.

Livet idag – bytt efternamn och jobbar som lärare

Under tiden som sångare i Chips gick Britta under namnet Tanja Johansson. Och det skulle dröja en lång stund innan hon slutade använda namnet.

Annons

– Det var för att jag inte kunde heta Britta, det skulle inte sälja några plattor, då skulle vi komma på någonting snabbt och då blev det Tanja, säger Britta.

Att sluta använda namnet Tanja blev dragplåstret för Britta, då det innebar att hon lämnade tiden med Chips bakom sig.

Britta träffade senare sin blivande make på en bar. De började prata och klickade direkt och hon tror att han redan visste vem hon var. De gifte sig 1986 och Britta tog hans efternamn Antonér.

Idag bor Britta i Varberg, där hon jobbar som gymnasielärare i estetiska ämnen. Hon undervisar bland annat sång och ensemble, något hon trivs med.

Trots att hon kom bra överens med både Kikki Danielsson och Bettan Andreasson under tiden i bandet har de inte haft kontakt sedan Britta fick lämna.

FOTO: Aftonbladet/TT

Annons