LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen om Lasse Holms hälsa – nu talar 80-åringen ut om hur han mår

28 feb, 2024 
Lasse Holm är 80 år på pappret men han känner sig betydligt yngre!
Nu berättar han för Hänt om åldern och hälsan.
– Lyckligt lottad att få vara frisk och vital i min ålder, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här vägrar barnet att låna ut sin krona till självaste kungenBrand logo
Här vägrar barnet att låna ut sin krona till självaste kungen

Förra veckan fick Lasse Holm, 80, ett kvitto på hur otroligt uppskattad han är av svenska folket och inte minst hos kungafamiljen. Kung Carl Gustaf, 77, valde nämligen att hylla honom genom att dela ut guldmedaljen ”Litteris et Artibus”, vid en ceremoni på Stockholms Slott.

– Ja, det är naturligtvis en stor ära. Det gör mig väldigt stolt, sa Lasse till Hänt några timmar innan ceremonin.

LASSE HOLM
Jonas Ekströmer/TT

Lasse har dock träffat kungen och drottningen flera gånger tidigare. Eftersom de varit och sett Diggiloo massa gånger.

Annons

Lasse Holm om vänskapen med kungen

Kungen och Lasse är ju ungefär lika gamla på pappret. Men att det skulle bli någon vänskap mellan dem är nog inget som kungen hinner med, tror Lasse Holm.

– Jag tror att kungen har ett inrutat liv och det livet är nog jättetufft alltså. Att han ska representera Sverige hela tiden och jag har min musik som driver mig framåt. Men jag tror i och för sig att kungen kan vara rätt cool att sitta och tjattra med, men han har nog inte tid för sådant, säger Lasse till Hänt.

– Men den dagen han abdikerar, då kanske jag tar kontakt och säger "du ska vi ta ett järn, kungen?".

Lasse Holm om hektiska livet och åldern

I sommar är det återigen dags för Diggiloo och i höst kommer Stockholmarna kunna se Lasses musikal De e det här vi kallar kärlek på Göta Lejon. Med andra är är det fullt upp, men det är så Lasse vill ha det.

– Nej men alltså jag behöver ingen semester. Min dagliga gärning är att ha projekt och gå vidare i livet, det är jättekul. Nu väntar Diggiloo-premiären i sommar, jag är exekutiv producent där, och så har jag 25 egna gig i sommar. Och musikalpremiär i september, säger Lasse och konstaterar:

Annons

– Så det är full rulle.

Lasse berättar även om åldern och hälsan. Med det hektiska schemat kan man minst sagt säga att han är i toppform för att vara 80 år.

– Ja men jag känner mig väldigt lyckligt lottad att få vara frisk och vital i min ålder. Det är som jag brukar säga till mina unga medarbetare, att jag känner mig jämngammal med dem. Men tittar jag i passet så ser jag att jag skulle ju för fan kunna vara deras farfar många gånger, säger Lasse till Hänt och tillägger:

– Men det är det som är härligt med musik. Det finns inga åldersbegränsningar utan vi pratar samma språk hela tiden, det är jättehärligt.

FOTO: Sjöbergarkivet, Karin Törnblom/TT

Annons