LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Holm hoppas på barnbarnsbarn – berättar om lyckan

21 feb, 2024 
lasse holm
Lasse Holm är morfar och farfar till fyra barnbarn. Nu siktar han in sig på nästa lycka; att få barnbarnsbarn!
– Jag tror att min älskade Alva har sagt att hon vill bli mamma tidigt, förklarar han för Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Carola Häggkvists hemliga detaljen avslöjas i TV4: ”Knivar”Brand logo
Carola Häggkvists hemliga detaljen avslöjas i TV4: ”Knivar”

På onsdagen den 21 februari tilldelas Lasse Holm, 80, guldmedaljen ”Litteris et Artibus”, vid en ceremoni på Stockholms slott.

När Hänt når Lasse är det bara några timmar kvar tills det är dags för ceremonin på slottet.

– Medaljen kommer att hänga på mitt bröst klockan tre, förklarar han.

Hur känns det?

– Ja, det är naturligtvis en stor ära att hans majestät konungen har “behagat förlena äder med medaljen Litheris I Artibus för framstående konstnärliga insatser inom svensk musik”, läser Lasse innantill och skrattar:

– Det gör mig väldigt stolt.

LASSE HOLM
Jonas Ekströmer/TT

Lasse Holms musikal kommer till Stockholm

Under hösten har Malmö-borna kunnat se Lasse Holms musikal De' e' det här vi kallar kärlek och i höst kommer den även till Göta Lejon i Stockholm!

Annons

– Nu är det full rulle inför musikalpremiär i Stockholm och medaljutdelning på slottet. Så det är en ganska kul tid just nu, säger Lasse till Hänt.

Dagen till ära kommer Lasse klä upp sig från topp till tå med svart kostym, rosa slips och vit skjorta. Den klädseln har han bara på begravningar och väldigt speciella tillfällen – som detta.

Är du nervös?

– Nej, jag är stolt. Jag är hedrad. Jag har ju träffat kungen och drottningen ett antal gånger i mitt liv. Så det är väl ingenting som är super-dramatiskt. Men jag är stolt över den här utmärkelsen. Och stolt över min musik. Publiken står upp, sjunger med, jublar, dansar. Det är så jävla kul och underbart. Och då är det så här att jag tror att min musik har en självsubstans. Och har någonting som är kvalitet. För annars hade det inte levt så många decennier. Och det är jag väldigt stolt över. Så är det.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia delade på onsdagen ut medaljen Litteris et Artibus till kompositören Lasse Holm i Stockholms slott.Jonas Ekströmer/TT

Lasse Holms uttalande om sitt 22 åriga barnbarn – vill att hon ska bli mamma: ”Hoppas”

När det kommer till privatlivet är Lasse precis hemkommen från karnivalen i Rio de Janeiro, Brasilien och han är på strålande humör. När det kommer till kärlek är han gift med Kerstin Holm och de har varit gifta i över 50 år. De har två barn tillsammans och även massa barnbarn.

Annons

– Nej men alltså barnbarnen är ju livets dessert som man säger. De är ju helt underbara mina barnbarn och jag älskar dem över allt på jorden. De är så fina och så gulliga och så roliga att umgås med och hänga med.

Det äldsta barnbarnet, Alva, har hunnit fylla 22 år och Lasse berättar att även barnbarnsbarn gärna finns på agendan.

– Nej, det är så att dagens unga kvinnor blir förstföderskor ganska sent i livet. Man vill utbilda sig, man vill göra lite karriär, man vill träffa rätt partner. Man vill leva sitt liv. Jag tror att min älskade Alva har sagt att hon vill bli mamma tidigt. För det blev min dotter inte så tidigt som min fru. Min fru var bara 23 år. Min dotter var 27. Men jag tror att Alva vill bli mamma tidigt, säger Lasse till Hänt och tillägger:

– Jag hoppas att hon finner sin livspartner snart. Så att jag får uppleva ett barnbarnsbarn.

FOTO: Pontus Lundahl/TT

Annons