ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Berghagen om sin och hustrun Evas sjukdomskamp: ”Nedslagna”

13 feb, 2023 
Lasse Berghagen
Nu bryter Lasse Berghagen tystnaden om sin och hustrun Evas okända sjukdomskamp.
I en intervju med Hänt berättar han om den tunga tiden.
– Kände oss allmänt nedslagna, säger Lasse.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här sjunger Pernilla Wahlgren “Stockholm i mitt hjärta” för första gångenBrand logo
Här sjunger Pernilla Wahlgren “Stockholm i mitt hjärta” för första gången

Sommaren 2021 drabbades Lasse Berghagen, 77, av en blodförgiftning. Han hade då slagit i sin armbåge under en båtresa. Kort där efter drabbades han av 40 graders feber och fick föras akut till sjukhus med ambulans.

När Hänt når Lasse i nutid berättar han hur han mår efter den dramatiska tiden som utspelade sig härom året.

– Jag är helt återställd, jag låg på sjukhus i 10 dagar men den var det bra med det, säger Lasse till Hänt.

Lasse Berghagens beslut för karriären: ”Stimulans”

Nyligen blev Lasse däremot förkyld vilket ledde till att han missade vännen Lasse Lönndahls begravning. Men annars är artisten frisk som en nötkärna.

– Jag var ledsen, jag ville vara där och hylla honom på något sätt. Han var en underbar kille. Men är man förkyld så är det inte kul i dessa tider att dyka upp bland massa människor, har Lasse tidigare sagt om att han missade tillställningen.

Annons

Under det kommande året fortsätter Lasse att arbeta med sina böcker och dessutom väntar en och annan spelning. För att kliva av från scenen är inget som Lasse planerar att göra på länge.

– Det är stimulans. Det kickar till varje gång och jag skulle tycka det var väldigt tråkigt att inte stå på scenen och få göra de grejerna.

Bryter tystnaden om sin och hustrun Evas sjukdomskamp

Under pandemin fick Lasse däremot prova på hur livet skulle se ut om han inte kunde uppträda och det var inget för honom. Pandemin var inte bara tuff på det planet utan Lasse och hans hustru Eva Berghagen, 71, blev även sjuka under tiden.

– Vi har haft corona både Eva och jag, i början av pandemin, säger Lasse.

Blev det lindrigt eller tufft?

– Vi fick hosta båda två och kände oss allmänt nedslagna. Men vi hade inget halsont eller så där, ingen hög feber heller.

FOTO: TT

Annons