ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Lasse Berghagen gick inte på begravningen – nya sjukdomsbeskedet: ”Ledsen”

08 feb, 2023 
Lasse Berghagen och Lasse Lönndahl
Lasse Berghagen dök inte upp under Lasse Lönndahls begravning.
Nu berättar han för Hänt om sjukdomskampen som stoppade honom från att närvara i sista sekund.
– Jag var ledsen, jag ville vara där och hylla honom på något sätt, säger Lasse till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"Brand logo
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"

Lasse Berghagen, 77, var en nära vän till Lasse Lönndahl. I mellandagarna förra året nåddes vi av beskedet att Lasse Lönndahl gått bort och i dagarna var det dags för begravning. Vänner och familj samlades för att säga farväl.

– Det var så fint, allt var enligt hans planer. Han hade skrivit ner allt och det blev så. Musiken och allt, det var det bästa tänkbara, säger vännen Towa Carson, 86, till Hänt om begravningen.

Vad Towa även la märke till var att Lasse Berghagen inte fanns på plats. Däremot var hans dotter Malin Beghagen, 56, där.

Hur kom det sig att Lasse Berghagen inte kunde närvara?

– Jag vet faktiskt inte. Alla sa att Lasse skulle komma, men jag vet inte om det hade hänt något. Jag pratade med Malin men det var så mycket folk så jag fick ingen tid att fråga.

Malin Berghagen
Malin Berghagen på Lasse Lönndahls begravning. Foto: TT

Därför stoppades Lasse Berghagen – egna orden om sjukdomsbeskedet

Lasse drabbades för några sedan av blodförgiftning, vilket ledde till att han fick föras med ambulans till sjukhus. Händelsen inträffade under sommaren 2021. Sedan dess har han återhämtat sig fint och berättat att han mått bra.

Annons

När Hänt når Lasse Berghagen i dag berättar han att det dock var nya hälsoproblem som stoppade honom från nära vännens begravning.

”Jag var genomförkyld”, skriver Lasse Berghagen i ett meddelande till Hänt.

När Hänt når Lasse via telefon berättar han mer om känslorna över att missat begravningen.

– Jag var ledsen, jag ville vara där och hylla honom på något sätt. Han var en underbar kille. Men är man förkyld så är det inte kul i dessa tider att dyka upp bland massa människor, säger han.

Lasse Berghagen, Lasse Lönndahl och

Marcus Birros stora lycka över att få skriva Lasse Berghagens memoarer: ”Tacksam”

För strax över ett år sedan släpptes Lasse Berghagens memoarer. Hej livet! : En biografi med en blandning av sött och salt. I en intervju med Hänt berättar nu Lasses vän och kollega Marcus Birro, 50, om samarbetet med Allsång på Skansen-legenden.

Annons

Det är och kommer nog alltid fortsätta att vara det finaste förtroendet jag någonsin har fått. Tänk dig själv att få skriva Lasse Berghagens memoarer. En man som trollbundit generationer i ett halvt sekel, många gånger med sin egen förträffliga formuleringsförmåga, ber DIG att skriva hans historia. Jag är så tacksam och lycklig över att Lasse såg min förmåga och gav mig det förtroendet, säger Marcus till Hänt.

Har ni kontakt än idag? Något nytt på gång tillsammans?

Självklart håller vi kontakten. Jag är lycklig att ha som vän. Det vet man inte. Jag vet att vi någon gång har talat om att skriva en bok till ihop....Det hade varit fantastiskt.

Lasse Berghagen och Marcus Birro
Lasse Berghagen och Marcus Birro. Foto: TT

Marcus berättar även att han upplever att Lasse är glad och lycklig, efter den tuffa sommaren 2021.

– Nu är han stark, glad och verkar trivas med livet. Han låter lycklig när vi hörs av, säger Marcus.

Annons

Vad har ni fått för respons på boken?

– Responsen har varit alldeles oerhörd. Jag är lycklig att människor har tagit till sig den och att den sålt så bra och att människor verkar ha uppskattat samarbetet.

Närmst i pipen ligger ingen ny bok med Lasse Berghagen däremot har Marcus Birro andra stora projekt på gång.

Just nu skriver jag Djurgården Fotbolls sportchef, Bosse Anderssons memoarer. Han kom tillbaka till Djurgården 2013 och har på tio år byggt upp en kraschad ekonomi och en skadeskjuten förening och fått den att blomstra både på och vid sidan av fotbollsplanen. Utöver det är han en av svensk fotbolls allra skönaste profiler så det är en stor ära att få skriva hans bok.

FOTO: TT

Annons