TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Lasse Berghagen mordhotad – allvarliga händelsen: ”Obehagligt”

21 apr, 2022 
Lasse Berghagen
Barbro ”Lill-Babs” Svensson var en av Sveriges mest folkkäraste artister med otaliga framgångar under 1960-talet
Nu har hennes döttrarna släppt en bok om sin mamma – där äldsta dottern Monica reflekterar om skräckhändelsen då Lasse Berghagen blev mordhotad.
Läs här.
Annons
Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"Brand logo
Malin Berghagens ånger sista tiden med Lill-Babs på sjukhuset: "Varför behövde jag säga det?"

Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson var ett av Sveriges mest populära par och hade otaliga framgångar inom musiken. De fick även dottern Malin Berghagen tillsammans – men gick skilda vägar i slutet av 60-talet.

Nu har Lill-Babs döttrar, Kristin Kaspersen, Monica Svensson och Malin Berghagen skrivit en bok om sin älskade mamma som gick bort i april 2018.

I boken går de igenom hennes liv och karriär och äldsta dottern Monica skriver öppenhjärtigt om känslorna kring Lill-Babs stalker – som även mordhotade Lasse Berghagen under deras relation.

Kristin om boken om sorgen efter Lill-Babs död: ”Alltid nära”

Kristin, Malin och Monica blickar tillbaka på sin mammas framgångsrika liv. I boken får läsaren ta del av händelser bakom kulisserna i både turnélivet och familjelivet.

Annons

– Vi vill hylla dig för den mamma du är. För allt du gjort och allt du kämpat för. Du har inspirerat så många. Det kommer fram vänliga människor var och varannan dag och pratar om dig. Och i min värld är du med varje dag. Jag pratar med dig, frågar om råd och ber dig följa med på jobb, middagar och äventyr. Din närvaro är påtaglig och du har gjort avtryck för alltid. Inte minst genom hur du spridit vikten av att vi är snälla mot varandra och att vi ser varandra , säger Kristin Kaspersen om boken.

”Boken landar i min hand bara några dagar innan det är 4 år sedan du somnade in. Känns fint på något sätt. Alltid nära! Saknaden alltid närvarande även om den går i vågor. Nu när boken landade hemma kom en gigantisk våg av saknad. Åh vad jag önskar du fick läsa den Mamma!”, skrev Kristin på Instagram den 1 april.

Lasse Berghagen och Lill-Babs
Lasse Berghagen och Lill-Babs.

Lasse Berghagen mordhotad under relationen med Lill-Babs

Döttrarna skriver även om männen som förföljt Lill-Babs under karriären, äldsta dottern Monica kommer då in på en stalker som mordhotade Lill-Babs dåvarande make Lasse Berghagen.

Annons

”Allra värst tror jag det var under perioden då hon var gift med Lasse. 1966 var de på turné och skulle uppträda i Harsa utanför Järvsö, men då hotade han att döda Lasse, så det stod poliser överallt i publiken”, berättar Monica Svensson i Vår mamma Lill-Babs, uppger SvenskDam.

Polis uppgav att konserten borde ställas in – något Lill-Babs insisterade på.

”Men det var väldigt obehagligt, vetskapen om att han ville mörda mammas man”, berättar Monica Svensson vidare i boken enligt tidningen.

FOTO: TT / STOKSTAD VILHELM/Aftonbladet/TT

Annons