LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Åbergs plötsliga ord om döden – oväntade uttalandet: ”Man står på kö”

08 jun, 2023 
lasse åberg
Lasse Åberg har förlorat en vän.
Nu väljer han att dela med sig av ett starkt uttalande om döden.
– Man står på tur, säger Lasse till Aftonbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”Brand logo
Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”

Mångsysslaren Lasse Åberg, 83, har en lång meritlista med enorma framgångar. Många förknippar honom som Stig-Helmer i Sällskapsresan-filmerna, andra med musiken och rollen från Trazan & Banarne, medan vissa främst tänker på honom som konstnären Lasse.

Nya bilderna på Lasse Åberg efter långa tystnaden

I september kammade han hem "årets hederspris" vid Kristallengalan 2022 på Cirkus i Stockholm. Sedan försvann han ett bra tag från rampljuset, men i slutet av maj dök nya bilder upp på Lasse som då hade varit på Djurgården i Stockholm för att inviga en ny staty av Povel Ramel.

Statyn avtäcktes som ett avslut av Povel Ramels 100-årsfirande och det är just Lasse som utformat statyn som är gjuten i brons. Därav fanns han på plats och fotade sig med det nya konstverket.

Annons

I dagarna bekräftades det att konstnären och komikern Ardy Strüwer dött. Han blev 84 år. Ardy var bland annat känd för sin medverkan i humorprogrammet Lösnäsan som han gjorde tillsammans med Lasse under 60- och 70-talet.

Lasse Åbergs plötsliga ord om döden – efter vännens bortgång

I en intervju med Aftonbladet delar nu Lasse Åberg med sig av några ord om vännens bortgång samt hur han ser på döden.

– Vi gjorde kanske 50 tv-program under 10–15 års tid. Han var glad, dynamisk och oerhört entusiastisk. Det här var väldigt tråkigt att höra. Jag beklagar och skänker en tanke till hans barn. Det känns som att folk trillar ifrån hela tiden. Man står på kö, säger Lasse.

Han fortsätter:

– Vi jobbade väldigt intensivt tillsammans och gjorde väldigt många kul program som ”Camera obscura”. Flera av programmen tävlade i Montreux och vi vann bland annat Pressens pris. Det var en kul period.

FOTO: Youtube

Annons