lasse åberg

Första bilden på Lasse Åberg på månader – efter långa tystnaden

Lasse Åberg

Lasse Åberg syns allt mindre i rampljuset nu för tiden.
Efter en lång tystnad har nu nya bilder på honom dykt upp.
Se här!

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”
0:36

Efter reklamen: Kjell Bergqvist stora lycka med hustrun: ”Nu ska jag njuta”

(0:36)

Slå på ljud

Lasse Åberg, 83, har gjort succé inom flera olika branscher under sin karriär. Många förknippar honom som Stig-Helmer i Sällskapsresan-filmerna, andra med musiken och rollen från Trazan & Banarne, medan vissa främst tänker på honom som konstnären Lasse.

Lasse är en folkkär profil som vunnit många priser och utmärkelser under sina dar. I september kammade han hem "årets hederspris" vid Kristallengalan 2022 på Cirkus i Stockholm.

Nya bilderna på Lasse Åberg efter långa tystnaden

Sedan dess har Lasse inte synts till i rampljuset direkt. Men nu har nya bilder publicerats på honom. I veckan var han nämligen på plats på Djurgården i Stockholm för att inviga en ny staty av Povel Ramel.

Statyn avtäcktes som ett avslut av Povel Ramels 100-årsfirande och det är just Lasse som utformat statyn som är gjuten i brons. Därav fanns han på plats och fotade sig med det nya konstverket.

Lasse Åberg

Lasse Åberg i maj 2023. Foto: TT

Lasse Åbergs familjelycka med hustrun Inger Åberg

Under Lasses karriär har han alltid haft kärleken Inger Åberg vid sin sida. Makarna gifte sig redan 1965 och kärleken är än idag stark.

Lasse och Inger fann varandra redan i ung ålder, deras kärlek är något som han tidigare har pratat om i en intervju med Hemtrevligt.

– Det var mycket romantiskt. Jag satte upp en lapp på skolan där jag efterlyste den söta blonda tjejen i raggsockor, sa Lasse till tidningen härom året.

Det var när de båda gick på Konstfack, Inger på textillinje och Lasse som reklamtecknare, som deras vägar första gången korsades.

Kärlek uppstod och tillsammans har de fått två barn, sonen Max Åberg är äldst och föddes samma år som Lasse och Inger gifte sig. Idag är han 58 år gammal och arbetar bland annat som grafisk formgivare. Lasse och Inger har även dotter Anna Åberg, 56, tillsammans som hjälper till på Åbergs museum.

FOTO: Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN