LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lars Lerins familjebeslut – kan inte fira jul med sönerna

18 nov, 2020 
Lars Lerin.
Det blir Lars Lerin som kommer sitta i direktsändning på julafton och hålla svenska folket sällskap.
Beskedet att konstnären kommer att fira jul med tittarna tas nu emot med glada hejarop.
”Bästa valet på många år! Han har en värme och en närvaro som berör och som ger tröst och glädje”, skriver en person på Facebook.
Annons
Här är allt du vill veta om konstnären Lars LerinBrand logo
Här är allt du vill veta om konstnären Lars Lerin

Under onsdagen avslöjade SVT att det blir konstnären Lars Lerin, 66, som blir årets julvärd och kommer att hålla svenska folket sällskap på julafton.

– Jag tycker det är så tråkigt att säga nej till allting. Och man lever bara en gång. Så varför inte säga ja istället? Säger Lars Lerin i SVT.

Lars Lerin är känd som en av Sveriges mest älskade konstnärer och har även fått egna tv-programmet Lerins lärningar, ett tv-program som blev minst sagt populärt. Efter beskedet om att han blir årets julvärd i SVT var det många tittare som jublade över att få ha honom i vardagsrummet den 24:e december.

”Så fantastiskt (saknaden efter barn o barnbarn är ledsamt) men får vi träffa Lars blir Julen lättare!”, skriver en person på Facebook.

”Perfekt, värmen den mannen sprider är fantastisk och julen handlar om värme för mig. Lars värme känns äkta och direkt från hjärtat. Julen betyder så mycket för så många människor där ute och för mig är det årets höjdpunkt. Tack SVT för den här julklappen i så svåra tider som nu”, skriver en annan i kommentarsfältet.

Annons

”Tack för det! Bästa valet på många år! Han har en värme och en närvaro som berör och som ger tröst och glädje!” skriver en tredje.

Tittarnas kritik mot Erik och Lotta efter beslutet i SVT

Ulrika Lundgren Borg som är kommunikationsansvarig på SVT bekräftar för Hänt att Lars Lerin kommer att direktsända på julafton.

Det har dock inte alltid varit en självklarhet. När paret Erik Haag och Lotta Lundgren var julvärdar i SVT 2017 spelade de in programmet i förhand och kunde på så sätt till exempel vara hemma med familjen på själva julafton. Ett beslut som fick hård kritik av så väl svenska folket som självaste Arne Weise. Duon valde att svar på kritiken:

– Vi kunde inte berätta om julbordet på det sättet vi ville om vi skulle göra det i direktsändning. Det var inte en så stor sak för mig, jag var mest koncentrerad på att göra ett trevligt program, sa Erik Haag till Aftonbladet och Lotta Lundgren lade till:

Annons

– När vi började diskutera med SVT insåg både vi och de att det upplägg vi föreslog var lite väl komplicerat för att klara en direktsändning. Det kändes inte som att julen i SVT var rätt program att gambla med.

Kan inte fira jul med sönerna

Men denna jul behöver som sagt tittarna inte bli upprörda då Lars Lerin kommer att sända direkt på plats från tv-huset.

Även maken Junior kommer finnas vid Lars Lerins sida och han är både stolt och glad över makens uppdrag.

– Jag tycker det är underbart. Jag är stolt över honom. Tack för den fina inbjudningen, säger Junior och fortsätter:

– Vi är så glada att vi får sprida glädje och kärlek till hela Sverige.

Paret har tillsammans sönerna Rafael, 5, och Gabriel, 4, men de får tyvärr inte följa med till studion – något som gjorde att paret först tvekade till att tacka ja till uppdraget. Men istället kommer sönerna nu att fira jul hos en vän till familjen, enligt Aftonbladet.

– De kommer vara med min väninna. Så den dagen kommer vi få prata med dem över Facetime och säga hej till dem. Jag är lite ledsen över det, men de är så små så de förstår inte så mycket om julen, säger Junior till tidningen.

FOTO: Stina Stjernkvist SST/EXPRESSEN/TT NYHETSBYRÅN

Annons