hänt exklusivt

Lars Lerin om att bli pappa efter 60: ”Förstås inte idealiskt”

Lars Lerin

Folkkäre konstnären Lars Lerin har haft sin dag i Stjärnorna på slottet.
I programmet berättar han bland annat om karriären och uppväxten.
Men hur ser han på sin egen föräldraroll?

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lars Lerins sorg i familjen – första julen utan mamma: “Tomhet”
0:45

Efter reklamen: Lars Lerins sorg i familjen – första julen utan mamma: “Tomhet”

(0:45)

Slå på ljud

Lars Lerin, 68, är en av Sveriges mest folkkära konstnärer. Utöver konsten är han även författare och en uppskattad tv-profil. Just nu är han aktuell i Stjärnorna på slottet och har hyllats stort efter sitt personliga avsnitt.

Till vardags lever han i Värmland med maken Manoel ”Junior” Marques Lerin. Och i december 2021 bekräftade paret att de adopterat ett tvillingpar; de två döttrarna Iris och Gerd. De har även de två barnen Rafael och Gabriel sedan innan.

Nu berättar Lars Lerin om hur det känns att bli pappa på äldre dar.

Lars Lerin om att bli pappa i 60-årsåldern: ”Hoppas jag kan vara frisk”

För Hänt berättar Lars att det inte var självklart att tacka ja till Stjärnorna på slottet. Detta på grund av att Lars tycker att han redan berättat så mycket om sig själv.

– Men när jag fick frågan så trodde de väl ändå då att jag kanske hade något mer att berätta. Så jag tyckte ju att det var en utmaning ändå och spännande att träffa de andra. Ett speciellt sammanhang är det ju, säger Lars Lerin till Hänt på pressträffen av programmet.

Lars är dessutom fyrabarnspappa och blev pappa senast i december 2021 – då vid 67-årsålder.

– Det påminner de mig om också, att jag är äldre! Men så har det blivit för mig och jag har ju ingenting annat att jämföra med. Jag hoppas att jag kan vara frisk så länge som möjligt, så att jag kan vara med så länge som möjligt. Det är förstås inte idealiskt att bli pappa när man är så gammal, säger han till Aftonbladet.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Hyllas stort efter sin medverkan i Stjärnorna på slottet

Lars har som tidigare nämnt nu haft sin dag i Stjärnorna på slottet. Efter avsnittet hade sänts började det strömma in kommentarer och hyllningar till konstnären på hans Instagram.

Ser på stjärnorna på slottet, finns inga ord för ditt mod att berätta”, skriver en tittare i en kommentar.

Lars du är en helt underbar människa”, hälsar en annan.

Pia Johansson, Lars Lerin, Jon Henrik Fjällgren, Carolina Gynning och Anja Lundqvist.

Skådespelaren och komikern Pia Johansson, konstnären Lars Lerin, artisten Jon-Henrik Fjällgren, allkonstnären Carolina Gynning, skådespelaren Anja Lundqvist utgör kvintetten som medverkar i Stjärnorna på slottet 2022.

FOTO: Jonas Ekströmer/TT

FOTO: TT / SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN