LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lars Lerin om skilsmässan – såriga bråken blev för mycket: ”Jättesvårt”

13 jan, 2024 
Linn Seipel
lars lerin
Lars Lerin har varit öppen med sin tidigare missbruksproblematik.
Nu talar konstnären ut om den såriga skilsmässan under den särskilt mörka tiden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Karl Fredrik avslöjar kanalbytet med fästmannen PetterBrand logo
Karl Fredrik avslöjar kanalbytet med fästmannen Petter

Konstnären Lars Lerin, 69, träffade sin Manoel ”Junior” Marques Lerin, 46, för närmare 16 år sedan på nätet. Sedan gick livet snabbt för paret som två år senare blev sambos och sedan gifte sig. Idag har de dem två sönerna Gabriel och Rafael samt tvillingdöttrarna Iris och Gerd tillsammans.

Lars och Junior båda två aktuella i SVT:s nya program Lerin på Lofoten som har premiär den 9 januari. Programmet är en slags uppföljare till Vägen ut med Lars Lerin som också berör missbruksproblematik. I den nya serien samlar han före detta missbrukare i hans hemort Lofoten i Norge där de pratar om sina tidigare destruktiva år.

– Det är nästan lite självplågeri att åka hit igen. Det smärtar för det är en plats som jag har älskat, som jag hade drömt om ända sedan jag var tonåring, säger Lars Lerin i programmet.

Annons

Lars Lerins stora rädsla – stöta på sin före detta

Det var 23 år sedan han flyttade från Lofoten, men när Lars återvänder till platsen känns det som att ingen tid har gått, berättar han. Något som känns extra mycket i Lars är risken att stöta på sitt ex Yngve Henriksen.

– Om jag är rädd för att någonting ska jaga mig här så är det väl om jag ska stöta på min före detta man i något gathörn här. Det är liksom lite kusligt och lite obehagligt och lite allt möjligt.

En av deltagarna i programmet frågar Lars vad han skulle vilja säga till honom om de skulle mötas.

– Nej men då skulle jag väl bara säga att jag är jätteledsen att jag kunde vara ett sådant monster på den tiden. Och att jag kunde bära mig åt så illa och kunde vara en sådan jävel.

Lars Lerin om såriga skilsmässan från exmaken Yngve: ”Mordtankar”

Lars berättar vidare i en synk att skilsmässan från Yngve nog är det värsta han behövt gå igenom i hela sitt liv.

Annons

– Det var jättesvårt och jobbigt att sluta med alkohol och droger, men att skiljas var ännu värre tyckte jag. Och jag ville ju på alla sätt försöka manipulera tillbaka honom till mig. Han skulle minsann inte få leva utan mig. Så där var jag ju helt sjuk i huvudet. Där hade jag mycket sådana tankar... Mordtankar nästan. Att jag skulle straffa honom för att han inte älskade mig längre.

I en intervju med Aftonbladet har Lars också berättat att han kontaktade Yngve inför det att programmet skulle spelas in. De stötte aldrig på varandra. Han var heller inte intresserad att synas i programmet.

– Men jag skrev ett mejl och förvarnade honom. Så han visste att vi skulle vara där. Jag skrev att han kunde vara lite försiktig då jag kunde dyka upp bakom en knut. Men han har lagt allt det där bakom sig och har ett annat liv nu, så han ville absolut inte medverka i programmet, säger Lars till tidningen.

FOTO: Magnus Sandberg/Aftonbladet/TT, Peter Wixström/Aftonbladet

Annons