LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Maken Junior talar ut om missbruken – Lars Lerin visste ingenting: ”En krasch”

10 jan, 2024 
Lars Lerin har under åren varit öppen med att han haft ett alkohol- och tablettmissbruk.
I nya serien Lerin på Lofoten talar nu även kärleken Junior ut om sitt missbruk.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarnaBrand logo
Stjärnorna på slottet – så långa är kändisarna

Det var år 2007 som Lars Lerin, 69, träffade sin stora kärlek Manoel ”Junior” Marques Lerin, 46. De träffades på nätet och två år senare flyttade de ihop och gifte sig. De har idag fyra barn tillsammans, sönerna Gabriel och Rafael samt tvillingdöttrarna Iris och Gerd.

I skrivande stund är Lars aktuell med det nya SVT-programmet Lerin på Lofoten som har premiär den 9 januari. I programmet samlas före detta missbrukare i hans hemort i Norge för att måla och berätta om deras tidigare destruktiva mönster.

Maken Juniors avslöjande om missbruket: ”Lars fattade ingenting”

I det första avsnittet ser vi Lars och Junior ta emot deltagarna i den gamla konstnärsbostaden på Svinoya. De genomför samtidigt säsongens allra första målning.

Annons

Men det är inte bara deltagarna som målar, utan även Junior själv gör det. Mot slutet av avsnittet berättar han om sitt tidigare missbruk, som Lars till en början inte hade någon aning om.

– När jag byggde det här kom jag tillbaka 16 år, när jag kom till Sverige och träffade min älskling. Då hade jag med mig en påse med droger. Lars fattade ingenting av vad det var som hände med mig, berättar Junior.

Lars Lerins chock efter vetskapen om Junior: ”Jag hade ingen aning”

Lars inflikar därefter, och bekräftar Juniors påstående.

– Ja, det är ett under att Junior och jag kan ha ett liv tillsammans. För jag hade ingen aning om att han hade en sån drogbakgrund och kom till Sverige så abstinent. Det visste inte jag ett dugg, erkänner Lars.

Junior blir känslosam när han tänker tillbaka på minnena.

– Och det var inte lätt för mig. Det var som en krasch i mitt liv. Därför är det som en terapi för mig när jag känner mig ensam att bygga mina egna världar, säger han.

FOTO: SVTPlay

Annons