LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Frågorna kring Lars Hammar – lyser med sin frånvaro

10 mar, 2024 
Linn Seipel
lars hammar i rullstol. Filip hammar med mamma Tiina
Filip och Fredriks film Den sista resan med Lars Hammar har fått starka reaktioner, men nu lyser Lars med sin frånvaro...
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Linda Hammar om kärleken – brodern Filips fina ord: ”Vakna upp på Grand”Brand logo
Linda Hammar om kärleken – brodern Filips fina ord: ”Vakna upp på Grand”

Filip Hammar, 48, har tillsammans med sin parhäst Fredrik Wikingsson, 50, skapat den berörande dokumentärfilmen Den sista resan.

I den följer vi duon i sitt försök att återskapa den resa familjen Hammar gjorde varje sommar när barnen var små. Syftet har varit att tända en låga igen i Filips pappa, Lars Hammar, 80, som efter sin pension gått in i en smärre depression.

Filip Hammars rädsla för pappa Lars åldrande: ”Blir irriterad”

Filip har tidigare varit öppen med att han smärtas oerhört av att se sin pappas åldrande, och de begränsningar som de medför honom. Redan 2018 besökte pappa och son Skavlan tillsammans, där de pratade om ämnet.

– Det bör sägas att det här är mitt sätt att hantera, och det tror jag många känner igen sig i vad gäller föräldrar, för ibland så kan jag bli arg på pappa och hans hållning och säga: ”Nu reser du dig upp” för han får inte bli gammal, sa Filip då i programmet, samtidigt som han vände sig till sin pappa och la till:

Annons

– Men det handlar ju om min rädsla, den här skräcken jag känner för att du en dag inte finns, och den yttrar sig i att jag blir irriterad… men jag älskar ju dig.

familjen hammar på premiären
Linda Hammar, Agnes Lindström Bolmgren, Filip Hammar, dotter Ilse, sonen Tage, pappa Lars Hammar och mamma Tiina Hammar. Premiären av filmen Den sista resan på Skandia biografen, StockholmKarin Törnblom/TT

Lars Hammar tvingad till rullstol – gott och ont efter premiären

Hänt stötte på hela familjen på Stockholms-premiären av filmen och även om humöret var på topp hos samtliga, gick det inte att undgå att Lars har svårt att ta sig runt. Halvvägs på röda mattan tvingades han ta en paus för att sätta sig på sin rullator. Kort därefter tvingades han också byta till rullstol som hjälpmedel, berättade han för SVT, i samband med premiären av filmen i hemstaden Köping.

– Osannolikt. Fantastiskt. Helt osannolikt. Jag har inte kunnat ana vilken respons det har varit. I Stockholm så stod de upp i bänkarna i en kvart och applåderade. Men jag fattade inte något. Det var omtumlande. Sen har folk ringt och ja, allt det där, säger Lars till tidningen om hur mottagandet varit. Han fortsätter:

– Jag är förbluffad. Sedan hamnade jag i rullstol också, så nu är det oavgjort. säger Lars.

lars hammar rullstol
Lars Hammar i sin nya rullstol. Foto: Skärmdump SVT.

Hela familjen Hammar i Bingolotto – därför saknas Lars Hammar

Men nu har man inte sett Lars på ett tag, trots att Filip dyker upp i flera offentliga sammanhang. Under söndagskvällen skulle hela familjen Hammar ha dykt upp i Bingolotto, men där lyser Lars med sin frånvaro.

Annons

”Familjen Hammar, med sonen Filip och dottern Linda i spetsen, har med många år i TV-rutan vunnit en given plats den svenska publikens hjärtan. [...] Den 10 mars, kl. 18.30 i TV4 Play och Sjuan, kommer familjen till programmet och pratar om filmen!”, står det på Bingolottos officiella hemsida.

När Hänt når pressansvarig John Sarafian för att fråga varför svarar han:

”I programmet medverkar Filip och hans mamma och syster för att prata om sin nya film. Lars är inte med. Hinner tyvärr inte få fram en kommentar”

Man kan förstå att all publicitet kanske är för mycket för Lars, men vi får hoppas att han mår bra!

Hänt har sökt Filip Hammar.

FOTO: Linus Sundahl-Djerf SVD / TT, SVT

Annons