LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Laila Bagges ilska efter sonen Liam Pitts olycka

28 mar, 2021 
Under helgen råkade Laila Bagges son Liam Pitts ut för en olycka. Det var när han tränade MMA som han landade fel och armbågen gick ur led. Han fick åka ambulans in till sjukhuset för vård, men det var efter mycket om och men. Nu berättar de om vad som hände.
Annons
Allt om Laila BaggeBrand logo
Allt om Laila Bagge

Laila Bagge har sedan många år tillbaka delat med sig av sitt liv på sina sociala medier. Sedan fick hon sin egen realityserie Lailaland där man får följa henne och sonen Liam Pitts liv.

Liam Pitts läskiga olycka

Liams stora passion i livet är MMA, han tränar på hög nivå och satsar allt på att bli proffs. Det är ingen hemlighet att det är en sport med många skador och i helgen råkade Liam ut för en olycka när han tränade. Nu berättar han vad det var som hände.

– Armbågen gick helt ur led, men det var tur för jag förväntade mig att den skulle vara bruten också men det var ingen fraktur, säger Liam till Hänt och fortsätter:

– Jag håller ju på med MMA och landade konstigt på min armbåge, jag landade med hela min vikt på den och då hörde jag hur det knakade. Jag kände ingenting, men när jag tittade ner på armen så såg jag att den står åt andra hållet. Så jag fattade direkt att det var något som var fel, förklarar han.

Annons

Hans tränare på gymmet All star som var på plats och försökte dra armen på plats igen, men det fick inte. Så han ligga helt stilla på golvet. Men trots det kände han hur handen började domna av. Så hans tränare ringde efter ambulans. Efter det ringde tränarna direkt upp Laila för att berätta om olyckan. Hon tog sig direkt till gymmet, men trodde inte att hon skulle hinna fram före ambulansen.

– Först ringde All star 112 och då skulle bilen komma, så då låg han och väntade. Till en början gick det bra för honom men sen började det bara göra ondare och ondare.

Lailas ilska när ambulansen inte dök upp

Och eftersom att det var en allvarlig skada Liam hade fått så ringde Laila upp 112 igen när hon var på plats. Att få armbågen ur led är något som sjukvården tar på allvar då det kan orsaka sämre rörelseförmåga för att vävnader dör. Laila ifrågasatte varför ingen ambulans kommit än och fick svaret att de noterat olyckan men inte skickat ut någon ambulans.

Annons

– Jag förstår inte varför de inte har gjort det så jag blir faktiskt förbannad och säger att vi har en 17-åring som legat i 40 minuter och informationen jag fick, för Liam minns inte, var att han försvann då och då, att han svimmade av, säger Laila till Hänt och fortsätter:

– Då fick jag också reda på att han börjat domna i handen, vilket är ganska allvarligt för att man kan få sämre rörelseförmåga. Och med det yrket han satsar på så är det ju väldigt viktigt att ha det i alla kroppsdelar. Så jag sa till dem att det är oacceptabelt, då skickade de en ambulans som var där på fem minuter.

När ambulansen var på plats fick Liam direkt hjälp och Laila berättade om allt som hänt. De förklarade att en armbåge ur led är något de i vanliga fall prioriterar och uppmanade då henne att göra en anmälan till larmcentralen för att undvika att samma sak skulle hända igen.

– De som sitter på 112 är inte utbildade på samma sätt som de som arbetar inom vården och det är jätteviktigt att allt går rätt till. För sjukvårdspersonalen måste kunna förlita sig dem, berättar Laila.

Annons

Därför kommer Laila att göra en anmälan

Och det är precis vad hon kommer göra.

– Jag kommer göra en anmälan för jag tyckte inte att man ska behöva ligga i 40 minuter och när jag pratade med dem så var det inte ens en ambulans på väg.

Tränarna på gymmet All star arbetar med elitidrottare och är vana att se skador. När någon drar något ur led brukar de kunna dra tillbaka det på plats. Men inte den här gången.

– Armen var tvungen att stabiliseras och ingen vågade att han skulle resa på sig ifall det skulle sticka ut en benpipa, vi visste ju inte om det var både ur led och av, vi hade inte en aning. De här grabbarna är vana att få stryk, så när de här grabbarna faller så är det på riktigt, säger hon till Hänt.

Laila understryker att ambulanspersonalen som kom till platsen var fantastisk. Nu ska Liam ha gips i tre veckor och sen är det fullt fokus på rehabilitering.

– Jag skulle ju tävla i augusti september, men vi får se hur det blir, hur snabbt jag kommer tillbaka, säger han och fortsätter:

– Det kan ju vara värre, jag är tacksam för att det inte var värre än så.

Annons