LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Laila Bagges om Lee Christiernsson – återförenade efter 6 år: ”Rörd”

16 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Lee Christiernsson, Laila Bagge
Laila Bagge och "Snickar-Björn" jobbade ihop i programmet Kan vi hjälpa till?.
Nu berättar Laila om återföreningen med Lee, sex år efter att sista säsongen av programmet sändes.
"Så modig och stark...", skriver Laila.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin KaspersenBrand logo
Let's Dance juryn berättar om Petra Medes avhopp och ersättaren Kristin Kaspersen

Det var i februari som Björn, "Snickar-Björn", Christiernsson, 49, kom ut som transperson i magasinet QX och berättade att hens nya namn är Lee. Ända sedan barnsben har hen känt sig lite annorlunda och det var först nu hen gjorde något åt saken.

– Jag kände att jag inte orkar springa från den här könsdysforin mer, för den kommer alltid i kapp dig, du kan inte lura den liksom, sa Lee i det första avsnittet av dokumentären Att bli Lee.

Lee Christiernsson och Laila Bagge återförenas – efter sex år

Innan Lee blev Lee var hen som sagt Björn, den charmiga snickaren som tog hela Sverige med storm då han varje tisdag under ett decennium sågs av miljontals tittare i tv-succén Äntligen Hemma på TV4. Efter en tid valde Björn att lämna TV4 för att testa sina vingar på TV3.

Annons

Tillsammans med tv-profilen Laila Bagge, 50, gjorde de inrednings- och byggprogram Kan vi hjälpa till?, som sändes på kanalen under våren 2016 och 2017.

Sex år har passerat sedan den sista säsongen av programmet sändes och nu har de två tv-profilerna äntligen återförenas. På sin blogg beskriver Laila återföreningen när Lee gästade henne och Roger Nordin i RIX MorgonZoo.

"Hon var gäst hos oss på radion och det var underbart att få ses igen. Och att jag fick träffa den person Lee verkligen vill vara", skriver Laila.

Laila Bagges ord om Lee Christiernsson: "Många känslor"

Vidare i sitt inlägg tar Laila tillfället i akt att berätta hur rörd hon blir av Lees resa till att bli den hen egentligen vill vara och att hela hens historia rör upp mycket känslor hos Laila.

Annons

"Lee har gått igenom en otrolig resa. Så modig och stark att hon vågar vara sann mot sig själv och vågar vara offentlig med detta. Det är så otroligt många känslor för mig när jag tänker på allt detta. Och idag blev jag så rörd av att äntligen få träffa Lee.", inleder Laila sitt blogginlägg.

Att se att Lee fått så mycket stöd från både nära och kära, kollegor och allmänheten värmer hennes hjärta.

"Lee är en person jag tycker så mycket om och är så glad för hennes skull att hon har lyssnat till sitt hjärta och lever nu sitt sanna jag. Och för Lees skull är jag också så otroligt glad för alla den kärlek hon har fått sedan hon kom ut och även då naket delade med sig av sin känslomässiga resa i den dokumentär som gjordes. Väldigt vackert."

FOTO: Henrik Montgomery/TT, TV3/YOUTUBE

Annons