Läckbergs ilska mot mammor – försvarar Jessica Almenäs

När Jessica Almenäs berättade att hon väntar barn kom kritik mot att hon inte gift sig först. Vännen Camilla Läckberg rycker ut till hennes försvar.

Camilla Läckberg sätter ner foten när hennes vän Jessica Almenäs, 41, får kritik. Camilla har flera gånger tidigare skrivit om hur arg hon blir när andra kvinnor kritiserar kvinnors – och framför allt mammors – val.

Camilla Läckberg har tröttnat på kritiken mot mammor.

Camilla Läckberg har tröttnat på kritiken mot mammor.

Det var i onsdags som Jessica Almenäs på sin blogg avslöjade att hon och pojkvännen Patrik Fahlgren, 31, väntar barn. Jessica Almenäs har tidigare barnen Jack, 7, och Dylan, 11.

I kommentarsfältet kom snart påpekanden om att Jessica borde förlova sig eller till och med gifta sig innan de skaffar barn.

Men jag måste påpeka en sak- vore det inte bättre men en förlovning först? Eller tom bröllop? Det känns som om det är samma visa varje gång. Ny man, bebis och sen separation“, skriver en av Jessicas läsare.

Jessica Almenäs väntar barn - och får genast kritik.

Jessica Almenäs väntar barn – och får genast kritik.

Vännen Camilla Läckberg reagerar med ett långt inlägg på Instagram där hon rasar över kommentaren.

Författaren Camilla Läckberg skriver att hon själv blivit utsatt för liknande kommentarer från andra kvinnor.

“Och jag fattar inte hur man är funtad vare sig som människa eller medsyster att komma med en sån här kommentar till en annan kvinna som meddelar en nyhet som för henne är stor lycka och glädje”, skriver Camilla.

Camilla Läckberg har själv två skilsmässor bakom sig och tycker att det var det bästa besluten för hennes barn – något hon också fått kritik för. Hon fortsätter sitt inlägg med att skriva om att normen för hur en familj ser ut förändras.

“Kärnfamiljen är inte längre normen. Kvinnor som vågar välja själva, stå på egna ben, försörja sig och sina barn, vara mammor och ha en karriär är inte heller normen. Styrkan i vår framtid ligger i vårt fria val som kvinnor. Att stanna. Eller gå. Jobba. Eller välja ett hemmafokus. Skaffa barn. Eller inte”, skriver Camilla Läckberg.

Läs mer: Läckberg om skilsmässan: Till 100 procent mitt beslut

Succéförfattaren menar också att det finns många andra barn som verkligen behöver hjälp och att kvinnorna som lägger onödiga kommentarer borde lägga sin tid på att hjälpa de barn som verkligen är i nöd.

O i en tid när USA begränsar aborträtten och R avkriminaliserar våld i hemmet – så har ni svenska i-landsmorsor mage att sitta och oja er över att vi har barn med flera pappor”, skriver en rasande Camilla Läckberg. 

Enligt Camillas följare är det många som håller med. Inlägget har i skrivande stund över 4300 likes och över 500 kommentarer.

Läs mer: Camilla Läckberg: “Jag har NOLL problem att vara ifrån mina barn”

Foto: Instagram, IBL

SENASTE NYTT!