LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Zelmerlöw: "Allsången blir ett kärt återseende"

10 jul, 2023 
TT Nyheter
Måns Zelmerlöw kommer att uppträda på Skansen med ett nytt sound. I sommar satsar han dessutom på att ta flygcertifikat. Arkivbild.
Sång- och dansmannen Måns Zelmerlöw har vunnit både Melodifestivalen, Eurovision Song Contest och varit programledare för "Allsång på Skansen".
Nu återvänder han till Solliden för att uppträda med sitt nystartade band The Agreement.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Jag och mitt band har spelat ihop i 15 år. Det är så få förunnat, och vi har alltid känt att det vore kul att göra något som hade allihopa som avsändare, säger Zelmerlöw.

Måns and The Agreement planerar en ep till hösten och kommer att spela sin låt "Andetag" på "Allsång på Skansen". Tanken är att förmedla samma känsla som vårskriket från Ronja Rövardotter.

– Man vill skrika bort allting som har varit efter flera tuffa år, och öppna upp ett nytt kapitel som är mer hoppfullt och optimistiskt, säger Måns Zelmerlöw.

Han tror att allsången blir ett kärt återseende och hyllar programmets kvalitet som "lägerelds-tv", samt lovar att också framföra en av sina gamla godingar.

Hemligt bandnamn

Tillsammans med The Agreement kan Zelmerlöw annars göra låtar som han inte hade släppt som soloartist. Med mer organisk rock influerad av U2, Beatles, Duran Duran, Coldplay och Tears for Fears.

TT: Hur kom ni på namnet The Agreement?

Annons

– Det är en gammal story från en av våra första Europaturnéer som jag inte kan avslöja mer om, säger Zelmerlöw med ett skratt.

Förberedelserna inför nästa Eurovison Song Contest är i full gång. Måns Zelmerlöw vann tävlingen 2015 med låten "Heroes" och var sedan programledare för galan tillsammans med Petra Mede 2016.

"Bland det roligaste jag gjort"

TT: Är du intresserad av att vara programledare igen?

– Ja, det är bland det roligaste jag har gjort i mitt yrkesliv. Så det är klart att om frågan skulle komma så har jag väldigt svårt att se att jag inte skulle vara sugen.

För första gången på många år har Måns Zelmerlöw tagit semester under sommaren och spenderar den tillsammans med familjen samt jobbar på att ta flygcertifikat.

– Den barnsliga drömmen är ju att någon gång kunna flyga runt med bandet på turné, säger han.

TT: Så du siktar på en 747?

– Nej, det vet jag inte. Där tror jag nog aldrig vi kommer att hamna. Men kanske ett lite större propellerplan hade varit trevligt.

Annons