Vinnarvarning för Tove Lo på Grammisgalan

Vinnarvarning för Tove Lo på Grammisgalan

Tove Lo kan få fyra priser på kvällens Grammisgala. Arkivbild.

Amy Harris/AP/TT
Blir Tove Lo Grammisgalans drottning? I kväll delas Musiksveriges tyngsta priser ut – med Tiktokfenomen och rockveteraner på plats i arenan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ingen slår Tove Lo när det gäller antalet nomineringar till galan som hålls på Annexet i Stockholm. För skivan "Dirt femme" är hon nominerad till fyra priser, däribland årets artist och årets album.

Men konkurrenterna ligger inte långt efter, Cleo, Ghost, Jonathan Johansson och Viagra Boys har tre nomineringar vardera.

Ant Wan blev sur

Bland uppstickarna märks Ant Wan, som förra året surnade till på Grammisjuryn när det framgick att han och flera andra hiphopartister enbart hade nominerats i kategorin hiphop. Det ledde till att Grammis, på Ant Wans begäran, tog bort hans nominering helt.

Den här gången är han nominerad både i kategorin årets artist och årets hiphop för albumet "The only Wan". Att Ant Wan är en vass konkurrent bevisas bland annat av det enorma intresset för hans Stockholmsspelning i september – som flyttades till Avicii Arena och snabbt såldes ut.

Einár är nominerad

Epadunken gör debut på Grammisgalan med "Bubbel på balkongen" av Elov & Beny i samarbete med Sofie Svensson och Dom där. Den tävlar i kategorin årets låt där också bortgångne Einár har nominerats tillsammans med Victor Leksell för "Din låt".

Andra debutanter på galan är den maskerade Gällivareduon Hooja och Tiktokfenomenet Bell. De tävlar mot Cornelia Jakobs, Stella Explorer och Olivia Lobato i kategorin årets nykomling – de tre sistnämnda framträder också på galan med ett medley där de tolkar andra artisters låtar.

Årets värdpar är Amie Bramme Sey och The Hives-sångaren Howlin' Pelle Almqvist. Bland övriga gästartister märks Zara Larsson, First Aid Kit och Stor featuring Moonica Mac.

Grammisgalan sänds på TV4 Play och Sjuan.

FRÅN FÖRSTASIDAN