"Vi gick i parterapi efter inspelningen"

"Vi gick i parterapi efter inspelningen"

Systrarna Roshi och Sharareh Hoss får en egen realityserie på TV4 Play.

Caisa Rasmussen/TT
De kindpussas, minglar och fixar lyxiga bjudresor för influerare. I sin egen realityserie vill systrarna Hoss visa upp andra sidan av det glammiga myntet.
– Vi får många ansökningar, folk som tycker att det verkar kul att jobba med events. Men det är verkligen inte festligt hela tiden, säger Sharareh Hoss.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hoss Agencys kontor vid Stureplan, som en stor del av handlingen i realityserien kretsar kring, går i trendriktig beige ton. Här jobbar ett 15-tal personer med evenemang, kampanjer och influerarsamarbeten – enbart kvinnor.

Roshi Hoss stapplar in till intervjun och förklarar att hon har överansträngt sitt knä under alla dansnummer. Rollen i musikalen "Hair" på Göta Lejon – med flera föreställningar i veckan – gör hon parallellt med jobbet som vd.

– Jag älskar det. Att få umgås med människor som har en massa känslor de vågar uttrycka genom att stå på scen. Jag har också känslorna på utsidan.

Spelade in pilot

Hon började sjunga hemma i Falun, tjatade sig till en flytt till Stockholm och Kulturamas musikprogram innan hon deltog i "Idol" som 19-åring. Men det är i egenskap av stark affärskvinna som hon och systern nu får en egen realityserie på TV4.

– Vi spelade in en pilot för fyra år sedan men den blev upplockad av en kanal först nu. Roshi var lite mer skeptisk eftersom man kan bli placerad i ett fack om man tackar ja till att göra reality och hon vill bli tagen på allvar som skådis, förklarar Sharareh Hoss.

I första avsnittet får tittarna följa med på en träningsresa till Marbella – dit 13 handplockade influerare blivit inbjudna av ett sportmärke. Men redan i avsnitt två blir det mer allvarsamt, då Sharareh Hoss delar med sig av sin och makens försök att skaffa barn med hjälp av IVF.

– Jag är väldigt privat av mig annars så att blotta sig på det här sättet är utlämnande. Jag blev överväldigad efter den stora visningen vi hade för våra vänner häromkvällen, det var som att uppleva allting kring IVF-försöken igen. Jag grät i taxin efteråt, säger hon.

Bråk under uppväxten

Familjen Hoss kom till Sverige från Iran då Sharareh Hoss var två år gammal. Tre år senare föddes Roshi och trots en del bråk under uppväxten är systrarna numera både bästa vänner och kollegor. Under inspelningarna av realityserien tog de också professionell hjälp för att stärka i sin relation.

– Vi gick igenom ganska jobbiga saker när serien spelades in. Det var kaos för båda. Det var faktiskt produktionen som föreslog att vi skulle testa parterapi och det kan jag verkligen rekommendera. Man måste ju inte gå med en partner, parterapi är för alla nära relationer, säger Roshi Hoss.

En av hjärtefrågorna för Hoss Agency och för systrarna privat är mångfald och representation. Såväl i tv- som i influerarbranschen.

Systrarna berättar ett exempel från verkligheten, när de precis erbjudits ett stort samarbete med underklädesmärket Victoria's Secret.

– Vi sade "Om ni ska jobba med oss och nå ut på den svenska marknaden så behöver ni göra större storlekar." De använde bara jättesmala modeller som skulle prata om sina komplex, sina bristningar och valkar, säger Roshi Hoss.

– Folk sade att ni kan inte tacka nej till Victoria’s secret. Men varför inte?, säger Sharareh Hoss.

"Fötterna på jorden"

Företaget fick sedan mycket kritik för kampanjen och i januari i år kom beskedet att Victoria's Secrets svenska gren gått i konkurs.

– Det var ju inget vi kunde förutspå, men hellre fötterna på jorden och att växa långsamt, säger Roshi Hoss.

Systrarna framhåller att de starka familjebanden hjälper till när det ytliga livet kring influerarbranschen blir påtagligt. Föräldrarna ser fram emot att själva bli tv-stjärnor när serien nu visas i TV4.

– De är världens linslusar. Pappa har frågat om han kommer kunna få ett eget matprogram efter det här. Vi får väl se, säger Sharareh Hoss.

"Systrarna Hoss" har premiär i TV4 och TV4 Play den 25 april.

FRÅN FÖRSTASIDAN