TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Valve gillrade fälla: 40 000 fuskare avstängda

23 feb, 2023 
TT Nyheter
"Dota 2" har 40|000 färre spelarkonton sedan Valve slagit till mot fuskare. Bild från The International 2017.
Spelbolaget Valve har stängt av 40 000 spelarkonton permanent, efter det att bolaget gillrat en fälla för att hitta fuskare i "Dota 2".
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bolaget riktade in sig på de fuskare som använder tredjepartsprogramvara för att kunna läsa intern information i "Dota"-klienten, som kan ge fördelar i matcher gentemot andra spelare.

I en uppdatering av spelet gillrades en fälla, en så kallad honeypot.

"Uppdateringen satte upp en fälla med en datasektion i spelklienten som aldrig blir läst under vanligt spelande men som kan läsas om man utnyttjar dessa svagheter. Alla de konton som i dag blev avstängda avläste detta 'hemliga' område i klienten, vilket gör oss väldigt säkra på att varje blockering var välförtjänt", skriver Valve.

Normalt sett pågår kampen mot fuskare i hemlighet, men den här gången väljer bolaget att berätta om tillslaget för att varna fuskare.

"Om du kör någon applikation som läser data från 'Dota'-klienten medan du spelar spel, kan ditt konto permanent blockeras från att spela 'Dota'."

Flerspelarspelet "Dota 2" blandar realtidsstrategi med action, och spelas i matcher fem mot fem. Spelet är gratis och är populärt som e-sport, där den penningstinna årliga turneringen The International av många ses som den främsta inom e-sporten.

Annons