"Underdogs" förde Theoz och hunden Zoe samman

"Underdogs" förde Theoz och hunden Zoe samman

Programledaren Anis Don Demina och deltagaren Theodor "Theoz" Haraldsson med hunden Zoe är aktuella i SVT:s "Underdogs".

Fredrik Sandberg/TT
Skratt, tävling och hundar. I SVT:s nya program "Underdogs" tävlar ett gäng kändisar och deras bästa vänner i hundsporten agility.
– Hundarna speglar verkligen sina ägare och ägarna speglar sina hundar, säger programledaren Anis Don Demina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sju kända svenskar och deras hundar utgör laguppställningen i SVT:s nya underhållningssatsning "Underdogs". Såväl hundarna som deras ägare är riktiga rookies på agility – hundsporten som går ut på att ta sig igenom en hinderbana på tid.

Underhållning

Programledaren Anis Don Demina, tidigare själv hundägare, kallar "Underdogs" för "underhållning i dess renaste form":

– Men det är också en resa som täcker hela spektrumet av känslor. Du får det gulliga med hundarna, utmaningen i träningen och man blir genuint glad när deltagarna lyckas, och ledsen när de inte gör det, säger han.

Deltagarna coachas av Marie Wergård, en av Sveriges främsta agilitytränare samt Semir Ajanic som tävlar i agility på landslagsnivå. Men man behöver varken vara hundmänniska eller intresserad av agility för att uppskatta programmet, enligt Anis Don Demina:

– Det är ju till exempel inte bara dansmänniskor som tittar på "Let's dance". Här får man verkligen se hur hundarna speglar sina ägare och tvärtom. Och precis vad som helst kan hända eftersom hundar lätt tappar fokus. Det var det som var så kul för mig som programledare – jag blev otroligt taggad varje gång en hund skulle springa, säger han.

Utmaning

En av deltagarna är artisten Theodor "Theoz" Haraldsson, som tävlar tillsammans med sin hund Zoe. Zoe har tidigare främst varit fäst vid 17-årige Theoz mamma, men "Underdogs" har ändrat på det.

– Det här programmet har gjort att Zoe och jag har kommit mycket närmare varandra. Det var verkligen en kul upplevelse att få vara med och göra det här med sin bästa vän, säger Theoz.

Helt lätt har det dock inte varit. Zoe är visserligen snabblärd och ekipaget är vana vid att göra tricks tillsammans, men agility har de aldrig nosat på tidigare.

– Det var en svår utmaning faktiskt. Zoe är inte så van vid långa banor och sådant, så vi fick kämpa lite med att hålla fokus. Hon är ung och svävar i väg och gör liksom sin egna lilla grej, och det skapade en del problem ibland, säger Theoz och skrattar.

FRÅN FÖRSTASIDAN