Två nya namn klara för "Så mycket bättre"

Två nya namn klara för "Så mycket bättre"

Omar Rudberg ansluter till "Så mycket bättre". Arkivbild.

Henrik Montgomery/TT
Jonathan Johansson och Omar Rudberg ansluter till "Så mycket bättre"-gänget i sommar.
– Alltså jag bara måste vara med, säger Omar Rudberg till TT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

TV4 fortsätter att fylla på artistlistan till "Så mycket bättre". Nu är det klart att Jonathan Johansson och Omar Rudberg ska vara med i succéprogrammet.

Därmed har TV4 gått ut med tio artister till höstens upplaga av programmet som spelas in i sommar.

Jonathan Johansson och Omar Rudberg gör därmed Marit Bergman, Eagle-Eye Cherry, Dogge Doggelito, Lasse Holm, Ellen Krauss, Mapei, Peg Parnevik och Sanne Salomonsen sällskap i programmet.

Grammisbelönad

Jonathan Johansson fick så sent som på onsdagskvällen en Grammis som årets textförfattare för albumet "Om vi får leva".

Bland hans mest kända låtar finns "Rosa himmel", som senare Molly Sandén fick en jättehit med.

Omar Rudberg har fullt upp just nu. Inspelningen av säsong tre av Netflixserien "Young royals" drar igång i sommar och samtidigt har han mycket på gång i sin artistkarriär. Att kröna året med "Så mycket bättre" i TV4 känns helt perfekt, förklarar han.

– Det känns skitroligt. Det blir verkligen bäret på kakan eller hur man säger. "Så mycket bättre" är ju verkligen en av de stora grejerna i år. Det känns kul som fan, säger han.

Men att få ihop sommarens schema blir slitigt. Rudberg får flyga direkt från inspelningen av "Young royals" till Gotland och "Så mycket bättre". Sedan tillbaka igen för att avsluta produktionen av Netflix-succén.

– Jag sa ju till dem att jag skiter i om jag inte får sova den där veckan. Alltså jag bara måste vara med, säger Rudberg.

"Hade panik"

Rudberg förklarar att han har haft ångest över vilka låtar av de andra artisterna som han ska tolka.

– Ellen Krauss är riktigt duktig. Men också Marit. Och Jonathan är ju väldigt bra. Alltså det finns så många som har så bra grejer. Jag har suttit och lyssnat och lyssnat och det var typ svårt att välja. Jag hade panik ett tag där, säger han.

"Vackert och hemskt"

Samtidigt som han jobbar med låtarna till programmet läser han manuset till "Young royals". Den kommande säsongen blir den sista, och han lovar att kärlekssagan på internatet får en storslagen upplösning, som knappast kommer att göra fansen besvikna.

– Det är väldigt emotionellt och vackert och hemskt. Alla känslor på samma gång. Men jag tror absolut att folk kommer tycka om den här historien, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN