LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Travis Scott åtalas inte för konsert då tio dog

30 jun, 2023 
TT Nyheter
Den amerikanska rapparen Travis Scott åtalas inte för konserten i Taxas 2021 då tio personer dog.
Rapparen Travis Scott åtalas inte för brott för den konsertolycka som skedde 2021 i Texas och orsakade tio personers död. Det har en jury nu kommit fram till.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var under festivalen Astroworld i Houston, Texas, i november 2021 som tio personer dog. Initiativtagare till festivalen var den amerikanska rapparen Travis Scott och det var också under en konsert med honom som incidenten inträffade.

50 000 personer befann sig på området för att se Travis Scott uppträda och olyckan uppstod när publiken började röra sig fram mot scen. Detta ledde till att de fick svårt att andas, svimmade och trampades samt kvävdes ihjäl. Flera skadades och tio dog.

Efter händelsen evakuerades området och kritik riktades till Travis Scott för att han inte avslutat konserten tidigare än han gjorde.

En åtalsjury i Texas har nu kommit överens om att åtal inte ska väckas mot Travis Scott. Också Brent Silbersten, chef på Live Nation som var arrangör för festivalen Astroworld, frias.

Annons