LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

THQ Nordics alla pc-skivor blir samlarexemplar

27 jun, 2023 
TT Nyheter
THQ Nordics sista tryckta exemplar av sina pc-spel skickas till Embracers spelarkiv i Karlstad. Arkivbild.
Som ett tecken på den ökade digitaliseringen inom spelförsäljning meddelar THQ Nordic att alla spel som släpps på skiva framöver ska vara i begränsade, numrerade upplagor.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Digitaliseringen när det gäller försäljningen och distributionen inom spelbranschen har varit intensiv de senaste åren och allt färre väljer att köpa en förpackning där spelet är lagrat på en skiva som säljs i en fysisk butik.

En del spel släpps inte ens i en fysisk upplaga, utan kräver att spelet laddas ned till konsol eller pc.

Samtidigt finns det en stark samlarkultur där en del spelare vill ha sina spel på skiva. THQ Nordic, som ägs av svenska Embracer, försöker att följa båda strömmarna. Framöver kommer THQ Nordics alla pc-titlar som släpps i fysisk form att göra det i en strikt begränsad upplaga. Det gäller spel som omgörningen av "Gothic", svenskutvecklade nyversionen av "Alone in the dark", liksom spel som "Trine 5", "Tempest rising", "Last train home" och "Wreckreation".

Varje exemplar ska förpackas i "premium"-material, vara numrerat och det sista exemplaret som tillverkas är öronmärkt för att skickas till Embracers spelarkiv i Karlstad, meddelar THQ i ett pressmeddelande.

Annons