LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Theoz: Jag vet vem som vinner

05 mar, 2023 
TT Nyheter
Theoz på efterfesten i Örnsköldsvik.
Nordman, Theoz, Kiana och Mariette. De fyra sista bidragen har anslutit till Melodifestivalens final – och nu väntar tuffast möjliga motstånd.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med sina 75 poäng från publikrösterna blev Nordman semifinalens stora vinnare. Efter kvällens tävling är Håkan Hemlin och Mats Wester både glada och överraskade över succén – och nu ser de fram emot att möta finalpubliken nästa vecka och få tagga till på nytt.

– När man står på scenen med publiken framför så går det inte att göra något annat än att tagga till, säger Mats Wester, han med nyckelharpan.

Några större ändringar i numret ser de inte framför sig. Möjligtvis ska sångaren Håkan Hemlin bjuda på någon mer piruett på scen.

– Piruetterna kommer automatiskt. Det är inget som jag kan göra något åt, de bara dyker upp, säger han.

"Presentera oss på nytt"

Men några förhoppningar om topplacering har de inte. Senast ett bidrag gick vidare från uppsamlingsheatet och vann hela tävlingen var när Robin Stjernberg vann för tio år sedan, och då fanns ingen storfavorit av Loreens kaliber.

Men finalplatsen betyder mycket för att synas och nå ut till en ny publik, snart 30 år efter genombrottet.

Annons

– När vi ska ut och spela nu så ligger vi högt i folks medvetande och vi hoppas att de kommer och ser oss och våra andra låtar vi har. Det här är ett fönster för att få presentera oss på nytt, säger Mats Wester.

Theoz tror att konkurrensen i finalen blir väldigt tuff.

– Vi får se, man vet aldrig med melodifestivalen. Men jag tror att jag redan vet vem som kommer att vinna, och det kommer nog inte vara jag, säger han.

Nu får den 17-årige Linköpingsbon skjuta upp skolan en vecka till.

– Det blir nog att åka direkt till Stockholm. Det går ändå bra, jag tror att mina lärare stöttar mig. Men vi får se när jag kommer tillbaka, jag kanske får värsta skitmackan då, säger han och skrattar.

"Pussa på barnen"

Kiana gick vidare till semifinal från den fjärde deltävlingen, vilket betyder att finalen blir tredje tävlingsveckan i rad för 16-åringen. Under veckan har hon kämpat med röstproblem, och nu måste hon ta igen sig.

Annons

– Jag ska vila och återhämta mig. Jag sover så mycket jag kan och tar det så lugnt som möjligt när jag är ledig.

Sedan första repen i Malmö har Mariette filat på flera småsaker i sitt nummer och nu känner hon sig nöjd.

– Jag ska titta på det som vi gjorde i kväll och se om något behöver ändras, men jag tror inte det. Jag tycker att det känns fantastiskt fint. Röken och en till dansare gjorde jättemycket.

TT: Hur laddar du om till finalen?

– Nu måste jag bara hem och landa, ta ett bad, pussa på barnen, äta god mat, kolla på en bra film.

Annons