"The Weeknd" intar Cannes

"The Weeknd" intar Cannes

Abel Tesfaye, alias The Weeknd, är i Cannes för att marknadsföra tv-serien "The idol".

Joel C Ryan/AP/TT
Vad hände egentligen under inspelningen av HBO-serien ”The idol”? Var ryktena om bråk och övergrepp just bara rykten?

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Om detta sägs inget när regissören Sam Levinson, Lily Rose Depp och, inte minst, Abel ”The Weeknd” Tesfaye möter pressen på filmfestivalen i Cannes. Den sistnämnde är inte bara manlig huvudrollsinnehavare utan har också varit med om att skapa serien.

– Jag ville göra en mörk, skruvad saga om musikindustrin, där jag kunde använda mig av allt jag visste om den, och där jag kunde inspireras av filmer jag gillar, säger den kanadensiske världsstjärnan.

Nervöst sammanbrott

I ”The idol” spelar Lily Rose Depp den mycket populära artisten Jocelyn, som har drabbats av ett nervöst sammanbrott efter sin senaste turné. Nu försöker hon förbereda sig för ett nytt skivsläpp, ivrigt påhejad av människorna omkring, som har hennes framgångar som sitt levebröd.

Men det finns nya moln på himlen. En läckt sexbild sprids på nätet och på en nattklubb möter hon den karismatiske Tedros (Abel Tesfaye). Omedelbar attraktion uppstår, men vilken påverkan Tedros kommer att ha på henne får man inte veta i de två avsnitt som visas här i Cannes. Abel Tesfayes beskrivning av honom låter dock ana i vilken riktning det går.

– Han är Dracula, konstaterar han.

"Hade inte varit här"

Har han själv träffat någon som Tedros under sina år i musikindustrin? Abel Tesfaye skrattar.

– Då hade jag nog inte varit här i dag.

Tidigare i år skrevs det om eventuella övergrepp under inspelningen och att Sam Levinson gått över gränsen och låtit de utflippade händelserna i berättelsen bli verklighet. Nu talar alla de närvarande på presskonferensen om hur mycket de älskar varandra och om hur stolta de är över att få visa det de gjort.

– Att få sådana applåder efter visningen värmde verkligen hjärtat. Och jag är så oerhört tacksam över att vi fått möjligheten att visa vår show på en så erkänd plattform som den här festivalen, säger Abel Tesfaye.

– Jag använde mig av mina erfarenheter, Lily av sina. Vi ville göra något som var vågat och kul och häftigt. Och som också kan få folk förbannade.

”The idol” börjar på HBO Max den 5 juni. Och Abel "The Weeknd" Tesfaye kommer till Sverige för att ge konserter på Tele2 Arena i Stockholm den 17 och 18 juni.

FRÅN FÖRSTASIDAN