LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

The Sun ber Meghan Markle om ursäkt

02 jul, 2023 
TT Nyheter
Tabloidtidningen The Sun ber Meghan Markle om ursäkt efter en sexistisk krönika. Arkivbild.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I december förra året skrev "Top gear"-programledaren Jeremy Clarkson en krönika, som anklagats för att vara hatfylld och aggressiv, om hertiginnan Meghan Markle i brittiska tabloidtidningen The Sun. Nu har tidningen publicerat en ursäkt till Markle på sin förstasida, efter att ha fällts av den brittiska motsvarigheten till Mediernas etiknämnd IPSO, rapporterar Expressen.

IPSO bedömde att krönikan var sexistisk i sin ton, och "förnedrande och förödmjukande mot hertiginnan".

Clarksons krönika kom i samband med Meghan Markle och Prins Harrys Netflixserie "Harry och Meghan". Clarkson skrev också att han hatade hertiginnan "ner till minsta cell" och ”på kvällarna kan jag inte sova eftersom jag ligger och gnisslar tänderna, och drömmer om den dagen då hon tvingas paradera naken på gatorna genom varje brittisk stad samtidigt som folkmassorna skriker 'skäms' och kastar avföring på henne”.

Krönikan mottog direkt en hel del IPSO-anmälningar – fler än 25 100, vilket är rekord för flest klagomål till IPSO någonsin.

Annons